Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Piroska napja van. Holnap Sára és Márió napja lesz.
A+ A A-

On-line a hamis potencianövelők ellen

On-line a hamis potencianövelők ellenÚj internetes szolgáltatás segíti a merevedési problémákkal küzdő férfiak legális potencianövelő gyógyszerekhez jutását az Egyesült Királyságban, hasonló témában hazánkban is jelent meg egy weboldal Hardboy.hu néven.

Angliában eddig egyedülálló, a Lloydspharmacy patikalánc által elindított szolgáltatás online diagnózist, illetve receptküldést is kínál a honlapra látogatóknak. A kezdeményezés egyik célja, hogy visszaszorítsa a világhálón keresztül kapható hamis és illegális potencianövelők virágzó piacát.

Andy Murdock, a Lloydspharma igazgatója úgy látja, az új lehetőség révén a férfiak bizalommal fordulhatnak majd az internethez merevedési zavaruk kezelése céljából, „abban a biztos tudatban, hogy megbízható forrásból eredeti gyógyszerhez jutnak majd”. Murdock azt is megjegyezte, hogy jelenleg is sok férfi igyekszik a világhálón keresztül beszerezni potencianövelő szereket, azonban „sajnos a legtöbb online forrás nincs felügyelet alatt, így megvan a kockázata, hogy a betegek olyan hamis gyógyszerket kapnak, amelyekben kevés a hatóanyag, ha van egyáltalán.”

Kétségtelen, hogy egyes interneten keresztül elérhető „gyógyszerek” veszélyes, egészségre káros anyagokat tartalmazhatnak. Különösen azok a páciensek lehetnek veszélynek kitéve, akik vérnyomáscsökkentőt szednek vagy eleve alacsony vérnyomásúak, hiszen a potencianövelő szerek csökkentik a vérnyomást. Murdock szerint azonban az új szolgáltatás „kiküszöböli ezt a problémát”.

A honlap működésének lényege, hogy a látogatók ingyenes kérdőívet tölthetnek ki, amelyet aztán egy szakorvos elemez, és adott esetben előírja a megfelelő terápiát. A tervek szerint az év végéig a szolgáltatást igénybe vevők szükség esetén mindhárom gyógyszerből kapnának mintát kipróbálásra, és maguk dönthetnék el, hogy melyik használ leginkább. Az egyszerre felírt mennyiség elsőre legfeljebb 8 tabletta lehet, mivel a folyamatos terápia csak sikeres próbakezelést követően kezdhető meg. A szolgáltatás díja 4 tablettánként 45 font, és a betegekkel minden esetben közlik az esetüket véleményező szakorvos nevét. A gyógyszert a Lloydspharma ellátó rendszerén keresztül postai úton küldik ki.

A kezdeményezés létjogosultságát a Lloydspharma szerint az is alátámasztja, hogy saját kutatásaik alapján tíz férfi közül négy inkább „csendben szenvedne”, semmint beszélne orvosával merevedési zavaráról. Becslések szerint a 40 év feletti férfiak 40%-ánál jelentkezik a probléma.

Miért fontos, hogy gyógyszert csak hivatalos forrásból (patikából) szerezzek be?

Annak ellenére, hogy ma már nyugodtan lehetne nyíltan beszélni a merevedési zavarról, és lehetne segítséget kérni az orvosoktól, gyógyszerészektől, sok férfi még mindig feszélyezve érzi magát, és inkább komoly egészségügyi kockázatot vállal azáltal, hogy gyanús, sőt akár illegális forrásból szerez be potencianövelő készítményeket. Ezek gyakran ismert gyógyszerek nevét „kölcsönző” hamisítványok. Hogy ez miért baj, kérdezik sokan… 

Videoajánlat: nézze meg a hamisítványok ellen készült kisfilmet

 

 

ÉrdekességA hazai weboldal arra hívja fel a figyelmet, hogy senki ne dőljön be az interneten kapható hamisítványoknak.
Kapcsolódó fórum

Ne dőlj be az interneten kapható hamisítványoknak!!!

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: potencianövelés 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!