Ma Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
A+ A A-

Szexuális zavara van?

Szexuális zavara van?Ma Magyarországon több, mint egymillió embert érintő cukorbetegség nem fáj, de szövődményei veszélyesek. Ilyen a vakság, a lábamputáció, a szívinfarktus, az agyvérzés, a vesebetegség. De ilyen a merevedési zavar is.

A világon több, mint százmillió, Magyarországon több, mint ötszázezer férfinak van merevedési problémája. Ez azt jelenti, hogy az ügyben partnereikkel együtt csaknem egymillió ember érintett. Egy 30000 férfit érintő felmérés szerint a merevedési problémával küzdő vizsgált férfiak csaknem 15 százalékáról derült ki, hogy cukorbeteg, azaz náluk a probléma tünete volt a betegségnek!

Tíz férfi közül kilenc a csendes szenvedést választja, azaz nem beszél problémájáról nemhogy orvossal, de még a partnerével sem, mert "cikinek" érzi, vagy mert azt hiszi, csak átmeneti gondról van szó, ami magától megoldódik. Az esetek többségében azonban a helyzet egyre rosszabb lesz.

A megfelelő merevedés egyik feltétele az, hogy az erek egészségesek legyenek azért, hogy a vér normálisan tudjon bennük áramolni. Ha az erek nem képesek erre, akkor nincs megfelelő merevedés. Ennek oka egyebek között lehet az érkárosodást is okozó cukorbetegség is.

A merevedési zavar a diabétesz egyik jele lehet, de ez csak akkor derülhet ki, ha felfedezik a cukorbetegséget. Ezért is fontos, hogy akinek merevedési problémája van, minél korábban forduljon orvoshoz.

A merevedési probléma azonban nem csak jele, de szövődménye is lehet a diabétesznek. A cukorbetegség a leggyakoribb oka a merevedési zavarnak. A krónikus betegségek - mint magas vérnyomás, urológiai betegségek, illetve diabétesz - közül a diabétesz áll az első helyen a merevedési gonddal küzdőknél. A cukorbeteg férfiak 60 százalékának vannnak merevedési gondjai. A cukorbetegeknél is az a legfontosabb tehát, hogy egyrészt minél előbb felfedezzék a betegséget (akár egy patikai vércukorméréssel), másrészt, hogy megfelelően kezeljék, végül pedig ha mégis vannak jelek a szövődmény kialakulására, minél előbb orvoshoz kell fordulni.

Kapcsolódó kifejezések: Egy csepp figyelem  alapítvány  cukorbeteg  szexuális  vércukor  zavar 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!