Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Huba napja van. Holnap István napja lesz.
A+ A A-

Fogyással a petefészek-ciszták ellen

Fogyással a petefészek-ciszták ellenAz elhízott nők, akiknek polycisztás petefészek szindrómájuk van, menstruális rendellenességgel küszködnek, amelyek termékenységi problémákat hoznak magukkal, és anyagcsere zavar állhat be, amely sérülékennyé teszi őket a cukorbetegséggel szemben.

Mindezen faktorok kiküszöbölhetők, ha alacsony kalóriájú diétára fogják magukat, derült ki Pennsylvania Állami Orvosi Egyetem kutatóinak jelentéséből.  Nem is igazán számít, hogy az étrend magas fehérjetartalmú étkeket, vagy magas szénhidráttartalmú étkeket tartalmaz. A diéta típusa nem is annyira számít, nem annyira fontos, mint a minden áron való súlyfelesleg vesztése.

- Nincs egyetlen olyan diéta sem, amely minden egyes policisztás nőre egyformán hat, tehát minden fajta fogyókúra, amely súlyvesztéshez vezet, enyhíteni fogja a több-cisztás petefészek okozta rendellenességeket, mondta el dr. Richard S. Legro, a felmérés vezetője. A kísérletbe 35 elhízott nőt vontak be, akik négy hetes magas fehérjetartalmú ,vagy magas szénhidráttartalmú étrenden voltak egy hónapon keresztül.

Mindkét étrendnek 30%-os zsírtartalma volt, és naponta 1000 kalóriát vittek be a szervezetükbe. Mindkét csoport résztvevői lényeges súlyfelesleg veszteséget észlelhettek, de ami még fontosabb, reprodukciós és anyagcsere zavaraik is javultak. Ezen nők szervezetében a férfi hormonok szintje csökkent, glukóz és inzulin szintjük javult, és menstruációjuk rendezettebbé vált.

Kapcsolódó kifejezések: ciszta  fogyás  petefészek 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!