Ma Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.
A+ A A-

Hamisítványok fenyegetik a férfiak egészségét

Hamisítványok fenyegetik a férfiak egészségétA személyre szabott, hatékony és biztonságos kezelés kiválasztása érdekében fontos, hogy az érintettek forduljanak orvoshoz, és kizárólag gyógyszertárban szerezzék be az orvos által javasolt készítményeket - tudatta az Objektív Hírügynökséggel dr. Papp György andrológus professzor, a Magyar Urológusok Társaságának elnöke.

A Magyar Urológusok Társasága és az Országos Gyógyintézeti Központ Andrológiai és Urológiai Osztálya, csatlakozva az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége és az USA budapesti nagykövetsége "Férfiak Egészséghete" kezdeményezéséhez, felhívja a lakosság és a hatóságok figyelmét arra, hogy hamisítványok fenyegetik a férfiak egészségét.

A gyógyszertárakban, orvosi javaslatra beszerzett, megbízható forrásból származó, megfelelően tárolt és alkalmazott szerektől várhatjuk a leghatékonyabb és legbiztonságosabb megoldást.

A merevedési gyógyszer az internetről

A merevedési zavar népbetegség, amelyet gyakran tragédiaként élnek meg nemcsak az érintett férfiak, de a partnerük is. A probléma ma már az esetek 90%-ában eredményesen kezelhető a modern orvostudomány lehetőségeivel. Ennek ellenére a férfiak többsége vagy nem mer, vagy nem akar orvoshoz fordulni a panaszával.

Sokan vény nélkül kapható, természetesnek gondolt készítménnyel próbálkoznak, mások a feketepiacon próbálnak egyébként vényköteles gyógyszert beszerezni.

A gyakran gyógynövény-kivonatként, vagy természetgyógyászati készítményként reklámozott szerekben is találtak már nagy mennyiségben olyan összetevőket, amelyek vényköteles készítmények erős hatóanyagai.

Ezekre a nem orvos által rendelt szerekre vonatkozóan általában nem állnak rendelkezésünkre nagy beteganyagon végzett, ellenőrzött klinikai vizsgálatok eredményei. Ennek megfelelően hatásaik és mellékhatásaik gyakran esetlegesek, kiszámíthatatlanok; placebo-szerûek, hatástalanok vagy éppen sokkal erősebbek a szükségesnél.

Az Egészségügyi Világszervezet (OMS) felmérése alapján az impotencia leküzdésére szolgáló Viagrát hamisítják a leggyakrabban. Ma már Magyarországon is könnyûszerrel hozzájuthat bárki a feketepiacon vagy az interneten keresztül bármelyik, a merevedési zavarok kezelésére szolgáló, egyébként vényköteles, erős hatású gyógyszerhez.

Ezeket a bizonytalan eredetû pirulákat gyakran az eredetihez megszólalásig hasonló dobozban terjesztik szerte az országban, és nem lehet tudni, hogy mit tartalmaznak.

A legjobb esetben semmit, és csak a pénzét veszíti el a jóhiszemû vásárló, esetleg tényleges hatóanyagot, de kérdés, hogy pont az kell-e az adott férfinak, vagy szedheti-e egyáltalán azt a szert. Előfordulhat azonban az is, hogy kábítószert tartalmaz az ilyen úton beszerzett készítmény.

A cikk a reklám után folytatódik

Az orvos segít

A szexuális öröm az egészséges élet része. A rendszeresen szexuális életet élő férfiak évekkel tovább élnek. A merevedési zavar kivizsgálása általában gyors és fájdalmatlan. Emellett a kivizsgálás során lehetőség van a férfiaknál az esetlegesen elhanyagolt szûrővizsgálatok elvégzésére is, így még időben felfedezhetőek a későbbiekben komoly következményekkel járó betegségek (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, koszorúér-betegség, prosztata-megnagyobbodás vagy prosztatarák).

A már évek óta hozzáférhető, jól ismert gyógyszerek forradalmasították a merevedési zavarok kezelését. Nem elég azonban pusztán bevenni őket. Az orvos tudja elmondani a betegnek, hogyan érhető el a legjobb hatás velük, és ugyancsak az orvos óvhatja meg a leginkább a férfiakat a gyógyszerek nem megfelelő alkalmazása kapcsán fellépő problémáktól.

Ma már országszerte kiépült egy korszerû andrológiai hálózat, ahol magasan képzett andrológusok/urológusok segítik a betegeket és az orvoskollégákat - mondta Dr. Papp György andrológus professzor, a Magyar Urológusok Társaságának elnöke, az Országos Gyógyintézeti Központ Andrológiai és Urológiai Osztályának vezetője.

Objektív Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: andrológus  hamisítvány  merevedési zavar  viagra 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!