Ma Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.
A+ A A-

Első alkalommal a nőgyógyásznál...

Bővebben...A tinédzserek és fiatal nők többsége számára a nőgyógyászati vizsgálat az egyik legrettegettebb dolgok közé tartozik, pedig az éves rákszűrés bizony a felelősségteljes női lét velejárója.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2021. máj. 27. csütörtök, 20:13

Találatok: 463

A meddő nők közel fele endometriózisban szenved

Bővebben...Minden tizedik fogamzóképes korú nő endometriózisban szenved, a meddő nők csaknem felét ezzel a betegséggel kezelik – mondta Dr. Bokor Attila. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Endometriózis Centrumának vezető szakorvosa vezértünetként a menstruációs fájdalom felerősödését említette, melynek mértéke nincs arányban az elváltozás súlyosságával. Az egyetemi adjunktus hozzátette, nem ritka a teljes tünetmentesség sem. Nehezíti a felismerést, hogy kizárólag a hastükrözés alkalmas a kórkép diagnosztizálására. Mivel nem tudni, mitől alakul ki, oki terápia nem létezik, kezelésként a gyógyszer vagy a műtét jöhet szóba.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 16. csütörtök, 21:08

Találatok: 1666

Intim fertőzések a strandszezon alatt

Bővebben...Candida, bakteriális vaginózis, e-coli okozta hólyaghurut, és gombás fertőzések tartoznak a gyakori nyári fertőzések közé.

Utolsó frissítés: 2017. július 10. hétfő, 06:49

Találatok: 1162

A merevedési zavar, hogy ne legyen zavar

Bővebben...Minden férfi rendelkezik egy beépített egészség-barométerrel. Ez nem más, mint a pénisz. Amíg a merevedéssel nincs gond, rendben megy az élet. Amint azonban problémák jelentkeznek ezen a területen, az egészség sem 100 százalékos többé és a férfi önértékelése is jelentős csorbát szenved.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 08:36

Találatok: 6112

Férfi meddőség: mesterséges hímivarsejteket hoztak létre

Bővebben...Mesterséges úton hoztak létre hímivarsejteket francia kutatók ősivarsejtekből (spermatogoniumok), amivel állításuk szerint a jövőben forradalmasítani lehet a férfi meddőség kezelését.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2013

A hőhullámok és a menopauza más tünetei akár 14 éven át tarthatnak

Bővebben...A hőhullámok és a menopauza más tünetei átlagosan mintegy hét évig tartanak és akár 14 éven át is jelentkezhetnek, tehát sokkal tovább, mint korábban vélték - derült ki egy nagy létszámú, hosszú távú amerikai kutatásból.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 4816

Egyénre szabott hüvelyi baktériumok

Bővebben...Friss kutatások szerint, a hüvelyben alapállapotban jelenlevő baktériumok minden nő esetében más és más típusúak, sőt ugyanabban a nőben is megváltozhatnak akár egészen rövid idő alatt.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 7168

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!