Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
A+ A A-

A teniszkönyök után itt a „dobcsukló”

A teniszkönyök után itt a „dobcsukló”Az orvosok szerint a jövőben nem csak a „teniszezőknek” kell majd számolniuk azzal, hogy a megerőltetés miatt problémájuk lehet a karjukkal. Egy idős férfi segítségével ugyanis sikerült fényt deríteni egy újabb, foglakozáshoz kapcsolódó betegségre. Kiderült, hogy az ütőhangszeren játszó emberek csuklója az évek során végzetesen eldeformálódhat.

Az orvosok egy hetvenéves férfi csuklóját vizsgálták, akinek kinövés jelentkezett az egyik kezén. A vizsgálatok során kizárták, hogy vírus vagy fertőzés okozná a problémát, így a szakemberek tovább vizgálódtak – írja a JCR: Journal of Clinical Rheumatology.

Mint kiderült, a kinövés a másik kezén is jelentkezett korábban, ebben az esetben azonban a tünetek maguktól elmúltak, habár a szekemberek megállapították, hogy a férfi mindkét csuklójának mozgása korlátozottá vált. Végül az MRI derített fényt a problémára.

A cikk a reklám után folytatódik

A csukló szövetei az orvosok szerint súlyos gyulladásba kerültek, ez okozta végül a kinövést is. A férfi életmódjának vizsgálata után megállapították, hogy a probléma okozója a foglalkozása, ugyanis hivatásos dobosként kereste a kenyerét.

A kutatók szerint a jelenség nagyban hasonlít ahhoz, ami a teniszezők könyökével vagy a futók térdével történik a megerőltetés miatt.

[Forrás: OrientPress Hírügynökség / Kép: sxc.hu]

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: MRI  csukló  megerőltetés  teniszkönyök 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!