Ma Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
A+ A A-

Újdonság: védőoltás csontritkulás ellen

Védőoltás csontritkulás ellenAz amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administrtion, FDA) a héten engedélyezte egy új oltás alkalmazását, amely a remények szerint segíthet a csontritkulás elleni küzdelemben. A szer hatóanyagai erősítik a csontokat és megelőzik a csonttöréseket, amelyek nap mint nap veszélybe sodorhatják a változó kort elhagyó nők egészségét.

Az 50 év feletti nők közel felét érinti a csontritkulás

Hivatalos adatok szerint ugyanis ennyien szenvednek el valamilyen, az oszteoporózissal kapcsolatba hozható csonttörést életük folyamán. Az új szer éppen ezek ellen a balesetek ellen veszi fel a harcot: egyik hatóanyaga ugyanis blokkolja azokat a sejteket, amelyek a törésért felelősek - írja a CNN.

Mindig jó érzéssel tölt el minket az új gyógymódok felfedezése – mondta dr. Ethel Siris, a Columbia Egyetem munkatársa. Ez ugyanis azt jelenti, hogy eggyel több kezelés áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy meggyógyítsunk egy pácienst – és lehet, hogy éppen ez lesz az az egyetlen módszer, amely egy adott beteg esetében működni fog – tette hozzá.

A cikk a reklám után folytatódik

Az FDA által engedélyezett oltóanyag az első injekció formátumú szer, amelyet a csontritkulás kezelésére fejlesztettek ki. A vakcinát orvosnak kell beadnia intravénásan, így a beteg-orvos közötti kapcsolat is állandó marad.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: csontritkulás  osteoporosis  védőoltás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!