Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jónás és Renátó napja van. Holnap Szilvia napja lesz.
A+ A A-

Iskolatáska: nem mindegy, milyen nehéz!

school_rucksack„Összenyomja az iskolás gyerekeket az iskolatáska.” - állítják a csontkovácsok. Óva int a pénztárca kímélő vásárlástól iskolakezdés idején az Új-Zélandi Csontkovácsok Egyesülete, mert bebizonyították, milyen súlyos sérüléseket okozhat a nem megfelelő hátizsák.

„Változik a gerincoszlop két ponton is az iskolatáska tömegének növelésével.” – mondta el az egyesület szóvivője, Dr. Simon Kelly. Majd hozzátette,

„Összenyomódnak a porckorongok a nehezebb súlyok alatt, ez hatással van a csigolyák közti párnákra is. A gerinc alsó részeiben a lemezek vastagsága csökkent a súlyok hatására. A nagyobb terhelés összefüggésbe hozható a gerincferdüléssel.”

A cikk a reklám után folytatódik

Gyermekkori gerincproblémák: a szülő is felelős

Dr. Kelly szerint a szülők felelőssége megelőzni a gerincproblémákat. „Ne vegyenek a gyerekeknek nagy táskát, azt remélve, hogy majd belenőnek. Megpróbálnak majd annyit belepakolni, amennyit csak tudnak. Győződjenek meg róla, hogy mindkét vállukon hordják a táskát, és mindig ellenőrizzék, hogy a hátizsák a gyerekeknek is megfelel-e. Ha nem menő, nem fogják hordani.”

Nem lehet több a táska súlya a gyermekek testtömegének 10 százalékánál. Azonban a szövetség által készített felmérés szerint a hátizsákok több mint fele, jóval többet nyom.

Kép: sxc.hu

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gerinc  gerincferdülés  hátizsák  iskolatáska  porc 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!