Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.
A+ A A-

Nyak-, hát-, csuklófájás: gyulladásos megbetegedések a számítógéppel dolgozók közt

nyak-_ht-_csuklfjs_gyulladsos_megbetegedsek_a_szmtgppel_dolgozk_kzt.jpgA skandinávok egyharmada küzd különféle gyulladásos betegségekkel amiatt, hogy számítógépes munkát végez - állapította meg egy felmérés.  Skandinávia munkaképes lakosságának a harminc százaléka küzd hát- és nyakfájással, csukló- és vállgyulladással amiatt, hogy számítógépen dolgozik - állapította meg egy felmérés, amelyet Dániában, Norvégiában és Svédországban végeztek.

A helyzet az utóbbi államban a legrosszabb: a svéd dolgozók 43 százaléka, azaz körülbelül egymillió ember jelentkezett már egészségügyi ellátásra a számítógépes munkavégzés okozta bajok miatt.

Az orvosok úgy vélik, a betegségek legfőbb okozója az egér, hiszen ennek kezeléséhez a felsőtest és főleg a kéz izmai és inai órákon keresztül monoton, természetellenes mozgást végeznek.

A szakemberek szerint a tendencia riasztó, az adatok ugyanis azt mutatják, hogy hat év alatt megkétszereződött azok száma, akik belebetegszenek a komputeres munkába - a legutóbbi, 2000-ben elvégzett felméréskor még csak a skandinávok 15 százalékának voltak effajta problémái.

Kapcsolódó kifejezések: csukló  fájás  gyulladás  hát  nyak  skandináv  számítógép 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!