Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Olivér napja van. Holnap Cecília napja lesz.
A+ A A-

Nyári mozgásformák

Nyári mozgásformákA nyaralás alatt is sportoljunk, soha ne lustálkodjunk! Nyáron az ember jobban feltöltődik (nap)energiával, erősebbnek és fittebbnek érzi magát. Ilyenkor még azok is aktívabbak, akik az év többi részében nem annyira sportbarátok. Bármilyen könnyû sportról is legyen szó, az első lépés, hogy alaposan melegítsünk be. A futás az egyik legkedveltebb mozgásforma, sokan úgy tartják, a kocogáshoz csak akaraterőre van szükség.

Néhányan azért nem kedvelik, mert egyhangúnak tartják. Párosan nemcsak az élet, hanem a "loholás" is sokkal szebb! Próbáljuk megszeretni a futást! Főleg, ha fogyókúrázunk, hiszen nála jobb zsírégető sport kevés létezik.

A szörf a nyár egyik legkedveltebb sportja. A hullámlovaglás messziről sokkal könnyebbnek tûnik, mint amilyen valójában. Jó kondíció és sportos erőnlét szükséges hozzá. Csak az pattanjon fel a deszka hátára, akinek jó az egyensúlyérzéke, és van ereje a széltől duzzadó vitorlát megtartani. A szörfözés izmosít, aki a zsírpárnáktól szeretne megszabadulni, az válassza inkább a futást.

Nyár a legideálisabb időszak a lovaglás szerelmeseinek. Aki még nem próbálta, el sem tudja képzelni, hogy mennyire fárasztó és nehéz "mûvelet" a paripa hátán megmaradni. Ez a hobbi alaposan átmozgatja az izmokat. Lovaglás közben mindenki teljesen kikapcsol, elfelejti a gondokat, bajokat, és a gyönyörû tájra, na meg a paci mozdulataira figyel. A tereplovaglás a legélvezetesebb, ám ezt csak a haladóknak ajánlják az oktatók.

Kerékpározni majdnem mindig lehet, de nyáron a legélvezetesebb. Tekerés közben gyönyörködhetünk a táj szépségeiben, szervezhetünk hosszú túrákat, csak bírjuk szuflával. Nyáron sok család pattan bringára, autó helyett két keréken közlekednek. Biciklizés közben könnyen és gyorsan megszabadulhatunk zsírpárnácskáinktól.


A teniszt úri sportnak tartották régebben, ma sem olcsó mulattság ez a fajta "labdapofozgatás". Minden korosztály körében kedvelt, jó kikapcsolódást ígér. A sport szerelmesei hidegben fedett pályán, a melegebb napokon szabad ég alatt hódolnak a tenisznek. Nyáron a sportemberek leginkább este felé "szántják a salakot", ilyenkor nem olyan izzasztó az ugrabugra. A teniszhez erős karok és remek "futómû" kell.

Nyáron talán a vízben lubickolunk a legszívesebben. Az úszás minden egyes porcikánkat megmozgatja, az orvosok ajánlják reumás panaszok enyhítésére is. A tempózás tartásjavító, tüdőtágító, és nem utolsó sorban fogyasztó hatású. Az úszás nagyon népszerû, hiszen e sport szerelmesei télen uszodában, nyáron nyílt vízen szelhetik kedvükre a habokat.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: energia  kocogás  mozgás  nyár  sport 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!