Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

Gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitek

randulasBár a gerincbetegségek megelőzése egyre hangsúlyosabbá válik, a hatékony prevenció érdekében fontos eloszlatni néhány közkeletű gerincfájdalmakkal kapcsolatos tévhitet.

  •     A rossz testtartás sokaknak csak esztétikai problémát jelent, pedig hosszútávon a gerinc degeneratív elváltozásaihoz is vezethet. A gerincfájdalmak jelentős része nem a gerinc kóros szerkezetből, hanem annak rossz használatából adódik.
  • A gerincfájdalommal küszködő páciensek nagy része a tüneti kezeléseket részesíti előnyben az oki terápiával szemben. A tüneti kezelések a komplex konzervatív kezelés részeként a fájdalmat csökkentik, az életminőséget javítják, de a probléma okát nem szüntetik meg. A valódi, hosszútávú megoldást az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és szimmetriájának helyreállítása jelenti a testtartási izmok normál alaptónusának visszaállítása révén.
  • A veleszületett vagy szerzett gerincbetegségek, pl. a gerincferdülés vagy a Scheuernann-kór nemcsak gyermekkorban, hanem felnőttkorban is hatékonyan kezelhető Schroth-terápiával.

A cikk a reklám után folytatódik

  • A porckorongsérv Mckenzie-terápiával műtét nélkül gyógyítható. A beteget csak indokolt esetben operálják, amikor a speciális gyógytornakezelés nem hoz eredményt.
  • Bár a komplex preventív rehabilitációs és fejlesztő módszereket egyesítő úszás az egyik legkedveltebb gyógymód a gerincbetegségek kezelésében, a gyógytornát nem helyettesíti és nem pótolja a személyre szabott speciális korrekciót.
  • A különböző nyakmerevítők, derékmerevítők, viselése csak a gerincet terhelő tevékenységek idején javasolt. Használatukkal óvatosnak kell lenni, mert hosszútávon a gerinckörnyéki izmok sorvadását idézhetik elő.
  • A gerincbetegségek gyógyítására, a fájdalmak enyhítésére alkalmazott divatos mozgásformák nem mindig eredményesek, a szakember által javasolt, a diagnózisnak megfelelő különböző speciális technikák jóval hatékonyabbak.

Súlypont Ízületklinika
www.sulypont.hu

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gerincbetegségek  gerincfájdalmak 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!