Ma Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.
A+ A A-

Mit takar pontosan a manuálterápia?

Bővebben...A gyógytorna szerepe egyre inkább felértékelődik napjainkban, hiszen lehetővé teszi, hogy fájdalomcsillapítók és elsőre félelmetesnek tűnő orvosi beavatkozások nélkül kezelhetővé váljanak a mozgásszervi megbetegedések. Ezekekkel egyébként az a probléma, hogy kötött mozgásokkal, ízületi fájdalmakkal járnak együtt, és gyakran éppen a modern életvitellel hozható kapcsolatba kialakulásuk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a területen a manuálterápia kitűnő eredményekkel alkalmazható.

Utolsó frissítés: 2019. augusztus 07. szerda, 13:52

Találatok: 758

Szabad egy táncra? Szeniortánc derékfájásra...

Bővebben...A porckopás, a derékfájás, az ízületi fájdalmak a leggyakoribb egészségügyi problémának számítanak a 60 év fölöttiek körében. A mozgásszervi betegségeket a legtöbb esetben nem lehet a klasszikus módszerekkel gyógyítani, de gyógytornával – illetve a napjainkban egyre terjedő szeniortánccal – viszont sokat tehetünk az állapotromlás ellen. A szeniortánc egy kifejezetten az idősek számára kialakított mozgásforma, amely fitten tartja az izmokat, ízületeket, segít a testsúly csökkentésében és fájdalomcsillapító krémekkel kombinálva még azok is gyakorolhatják, akiknek minden mozdulat fáj. Legutóbb Csillebércen zajlott egy nagyszabású szeniortánc-találkozó, amelyre több száz nyugdíjas érkezett az ország minden tájáról.

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 09. péntek, 14:04

Találatok: 1925

Köszvény - a jóléti betegség

Bővebben...A köszvényt a magas húgysav vérszint (hiperurikémia) miatt az ízületekben felszaporodó nátrium-urát kristályok lerakódása okozza, mely fájdalmas, ízületi gyulladásos rohamokhoz vezet.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 09:02

Találatok: 6140

A porckopás ma már népbetegség

Bővebben...Fájdalomcsillapító krémekkel, gyógytornával és testsúlycsökkentéssel a porckopás ellen!

Utolsó frissítés: 2016. július 24. vasárnap, 16:01

Találatok: 1305

Népbetegség a csípőízületi kopás

Bővebben...Civilizációs népbetegség a csípőízületi kopás - írja a szombati Magyar Nemzet.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1325

Telefonnyak - Púposak lesznek a telefonfüggő gyerekek

Bővebben...Púposak lesznek, vagyis elgörbül a nyaka és a hátgerince azoknak a gyerekeknek, akik okostelefonjuk vagy más készülékek monitorja előtt töltenek naponta több órát egy ausztrál gerincspecialista szerint.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1799

Gyógyító lágylézer otthonra!

Bővebben...Magyar világszabadalomnak köszönhetjük, hogy már bármelyikünk a saját otthonában, minden külső segítség nélkül, maximális biztonsággal alkalmazhatja a rendkívül hatékony lézeres terápiát is sokféle gyulladástípus csökkentésére, fájdalomcsillapításra és számos más egészségügyi, illetve kozmetológiai probléma kezelésére.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3906

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!