Ma Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
A+ A A-

Új, szupergyors teszt: 2 órán belül kiszűrhető a TBC

Új teszt: 2 órán belül kiszűrhető a TBCA TBC a világ egyik leggyakrabban előforduló és leghalálosabb fertőző betegsége, a kutatók ezért is fektetnek nagy hangsúlyt arra, hogy minél hatékonyabb szűrési módszereket kísérletezzenek ki, amelyekkel korán felfedezhető a kór. Úgy tűnik, a legutóbbi kutatások sikerrel jártak.

Az új teszttel a szakemberek mindössze két órán belül képesek megállapítani azt, hogy valaki TBC-vel fertőzött-e

Ennek köszönhetően a beteget – ha bebizonyosodik, hogy szervezetében jelen van a kórokozó – hamar elkezdhetik kezelni az orvosok, és megakadályozhatják, hogy a baktérium tovább terjedjen.

Annak ellenére, hogy egy bonyolult eljárásról van szó, a szakembereket nem kell hosszasan képezni ahhoz, hogy el tudják végezni a vizsgálatot. Így nem kell éveket várni arra, hogy megfelelő képzettséggel rendelkező orvosok kerüljenek ki az iskolákból, akik kezelni tudják azokat a berendezéseket, amelyekre a teszthez szükség van.

A cikk a reklám után folytatódik

A WHO szeptember végén dönt majd arról, hogy javaslatot tegyenek-e a teszt széles körű használatára. A kutatók szerint mindenképpen az lenne a legjobb, ha a szervezet is melléjük állna, és minél hamarabb elkezdhetnék a munkát – írja a Los Angeles Times.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: szűrés  tbc  teszt  tuberkulózis 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!