Ma Csaba napja van. Holnap Apollónia napja lesz.
A+ A A-

Rengeteg a diagnosztizálatlan COPD-s beteg

Rengeteg a diagnosztizálatlan COPD-s betegTöbb mint 20 százaléka a felnőtteknek jelenleg nem diagnosztizált, de krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenved, állítja egy új kutatás. A COPD egy igen gyakori légúti betegség, és a becslések szerint 10 százalékát érinti a 40 éves vagy annál idősebb embereknek.

COPD: nem vagyunk tisztában a diagnózissal

A vizsgálat célja a prevalencia mérése volt a veszélyeztetett népesség körében. Ide tartoznak a 40 éves vagy annál idősebbek, akik legalább 20 csomag cigarettát szívnak el évente. A tanulmányban a kutatók értékelték az előzetes diagnózisok pontosságát és azonosították a hozzá kapcsolódó klinikai jellemzőket.

Egy 1000 résztvevős vizsgálatban a kutatók körülbelül minden ötödik felnőttnél azonosították COPD-t. Bár több mint háromnegyede a COPD-s betegeknek beszámolt legalább egy légúti tünetről, kétharmaduk nem volt tisztában a diagnózissal.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Dohányzik? Fontos a szűrővizsgálat!

'Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a felnőttek számára, akiknél fennállnak az ismert kockázati tényezők, rendkívül fontos, hogy elmenjenek szűrővizsgálatokra és így lehetőséget adjanak a korai beavatkozásra,' írja dr. Roger Goldstein.

A tanulmányt a Canadian Medical Association Journal közölte.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: COPD  dohányzás  krónikus obstruktív tüdőbetegség 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!