Ma Boglárka napja van. Holnap Lehel napja lesz.
A+ A A-

Új gyógyszer a TBC ellen?

Új gyógyszer a TBC ellen?Új vegyületet fedeztek fel, amely alapját képezheti egy újfajta, a tuberkulózis kezelésére szolgáló gyógyszernek. A kutatók által kifejlesztett vegyület olyan antibiotikumot tartalmaz, amely a remények szerint hatékony lehet a TBC kezelésében. A vegyületet további vizsgálatoknak vetik alá, mielőtt olyan gyógyszerré alakítanák, amelyet már embereken is lehet tesztelni.

A TBC mintegy két millió ember halálát okozza évente, és néhány fajtája már ellenáll a jelenleg használatban lévő gyógyszereknek.

Ez a felfedezés az első jelentős áttörés a Tuberculosis Drug Discovery (TBD-UK) nevű országos konzorciumnál, ahol a tudósok új gyógyszerek kifejlesztésével foglalkoznak. Ebbe a csoportba tartoznak a Strathclyde Egyetem tudósai, valamint egy londoni és a Birminghami Egyetem kutatói, írja a BBC.

A cikk a reklám után folytatódik

 

DiabFórum magazin

Dr. Geoff Coxon, a kutatás vezetője azt mondta: 'A TBC egy nagyon összetett betegség. Nemcsak hogy halálos lehet, de szorosan összekapcsolódik a HIV-vel. Ezért is nagyon nehéz felfedezni és kezelni. Mindez azt mutatja, hogy sürgősen szükség van új, hatékonyabb gyógyszerekre a kezeléshez.

A kutatás egy ígéretes gyógyszercsoporttal foglalkozik, amivel kordában lehetne tartani ezt a súlyos egészségügyi problémát.'

[OrientPress Hírügynökség]

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: TBC  tuberkulózis 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!