Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

Tibetben ingyenes a gümőkóros betegek kezelése

Tibetben ingyenes a gümőkóros betegek kezeléseA Tibeti Autonóm Régió Tuberkulózis Kutató Központja közel 5300 gümőkóros (tuberkulózisos) beteget tartott számon 2006-ban, akik ingyenes kezelést kapnak a tibeti kormányzattól.  Tibetben sokkal magasabb a gümőkóros megbetegedési arány, mint Kína bármely tartományában. Tavaly 11,566 gyanús esetet regisztráltak, ebből 5,290 bizonyult valóban gümőkóros esetnek.

„A betegek 90 százaléka a betegeknek a mezőgazdaságban dolgozik, és főleg állatokkal foglalkozik. Ez teszi oly nehézzé a megbetegedések számának csökkentését.” – nyilatkozta Goigye, a kutatóintézet igazgatóhelyettese a tuberkulózis világnapján.

Hála az Egészségügyi Minisztérium és a belga Damien Alapítvány erőfeszítéseinek a gümőkóros betegek ingyen kezelést igényelhetnek Tibet főbb nagyvárosaiban lévő kijelölt kórházakban. „Lhászában 3 gümőkóros kórház van.” – mondta Goigye

A statisztikák szerint Tibetben a gümőkóros betegek 90 százaléka tüdőgümőkórban szenved, ami nagyon fertőző légúti betegség. Az Egészségügyi Világszervezet – amely március 24-ét a gümőkór világnapjának nevezte ki – azt a célt fogalmazta meg, hogy minél jobban fel kell világosítani az embereket a gümőkór fontosságáról, mivel a betegség terjedését csak a korai diagnózissal és a hatékony kezeléssel lehet megakadályozni.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: gümőkór  megbetegedés  tuberkolózis 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!