Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
A+ A A-

A várandósság fokozza az asztma tüneteit

Bővebben...Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk – mondja Dr. Tamási Lilla. A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának egyetemi tanára kiemelte, terhesség idején sem szabad abbahagyni a gyógyszeres terápiát, a kezeletlen asztma ugyanis nem csak anyai, hanem magzati oxigénhiányt is okozhat, amelynek akár koraszülés, spontán vetélés is lehet a következménye.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. január 26. péntek, 04:02

Találatok: 172

Dohányzás… Megéri? – Nem!

Bővebben...Még mindig nem eléggé közismert tény, hogy a COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség kialakulásának hátterében leginkább a dohányzás áll. Magyarországon a COPD-betegségben szenvedők száma meghaladja a félmilliót[1], de sajnos közel sincs ennyi beteg diagnosztizálva – foglalta össze dr. Mucsi János tüdőgyógyász, az Erzsébet Gondozóház főorvosa.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 24. péntek, 14:28

Találatok: 507

COPD Világnap 2017

Bővebben...A COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség, a TÜDŐFOGYATKOZÁS) az egyik leggyakoribb betegség a világon. A WHO becslése szerint mintegy 64 millió ember szenved tőle és 2030-ra várhatóan a COPD lesz a harmadik leggyakoribb halálozási ok világszerte, az agyvérzés és a szívinfarktus után.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 17. péntek, 04:52

Találatok: 196

Egyre gyakoribb az ismeretlen eredetű tüdőfibrózis

Bővebben...Kezelés nélkül végzetes kimenetelű lehet, de korai diagnózissal és gyógyszeres kezeléssel lényegesen javíthatók a kilátások.

Utolsó frissítés: 2017. szeptember 19. kedd, 15:09

Találatok: 300

Tartós orrdugulás, amikor az orrcsepp sem segít

Bővebben...A nátha, az allergia és az arcüreggyulladás gyakori tünete az orrdugulás. Ilyen esetekben sokat segít a kezelőorvos által jól megválasztott orrcsepp, mely akár hosszú távon is biztonsággal alkalmazható. Vannak azonban olyan esetek, amikor az orrdugulás tartósan fennáll és gyógyszerek, orrspray-k segítségével sem mulasztható el. Ha ilyen panaszunk jelentkezik, mindenképp forduljunk fül-orr-gégészhez, aki alapos kivizsgálás során tudja feltárni a kellemetlen tünet kiváltó okát. Ne várja meg amíg függővé válik az orrcseppektől.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. április 30. vasárnap, 03:59

Találatok: 637

Az első tüdőtranszplantáció Magyarországon

Bővebben...Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton Budapesten. A sajtótájékoztatón Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta: a kormány 900 millió forinttal támogatta az operációhoz szükséges infrastruktúra kiépítését.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 925

Harc a tüdőgyulladás ellen

Bővebben...A tüdőgyulladás egy nehezen kezelhető, súlyos, életveszélyes betegség, amely világszerte a legtöbb halálesetet okozza a gyermekek körében, de az idősebb korosztály is fokozott fertőzésveszélynek van kitéve. A fertőzések megelőzésével azonban akár egy kisváros teljes lakosságát is megmenthetjük évente Magyarországon.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1308

© Copyright 1993-2014 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!