Ma Tamás napja van. Holnap Zoltán napja lesz.
A+ A A-

COPD Világnap - Éljen jól együtt a COPD-vel!

Bővebben...A COPD ma már a 3. leggyakoribb halálok a világon. Ennek ellenére a COPD diagnózisa nem jelenti azt, hogy nem lehet boldog életet élni a betegséggel együtt – hangsúlyozta dr. Mucsi János, a Légúti Betegek Országos Egyesületének elnöke.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2020. november 17. kedd, 16:31

Találatok: 349

Mit tegyenek a légúti betegek a koronavírus járvány idején?

Bővebben...A koronavírus fertőzés elsősorban az idős, legyengült védekezőképességű betegeknél okoz súlyos, gyakran életveszélyes szövődményeket.

Utolsó frissítés: 2020. április 06. hétfő, 10:21

Találatok: 1257

Aki fullad, az nem tud mozogni! - COPD Világnap, 2019. november 20.

Bővebben...A súlyos oxigénhiány jelentősen korlátozza a betegek közlekedőképességét, ezért a mozgáskorlátozott kedvezmények kiterjesztését kéri a Légúti Betegek Országos Egyesülete a tartós oxigénpótlásra szoruló betegek részére.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2019. november 20. szerda, 10:10

Találatok: 691

Még mindig túl sokan halnak meg tüdőgyulladásban!

Bővebben...Megkezdődött az influenza és a tüdőgyulladás elleni oltási szezon. Ma van a Tüdőgyulladás Világnapja.

Utolsó frissítés: 2019. november 12. kedd, 21:02

Találatok: 591

Tbc világnap: Magyarországon a tbc ritka betegségnek számít

Bővebben...Évről évre csökken Magyarországon a tuberkulózisos (tbc-s) betegek száma - mondta az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet főigazgatója a tbc elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. március 22. csütörtök, 17:12

Találatok: 827

A várandósság fokozza az asztma tüneteit

Bővebben...Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk – mondja Dr. Tamási Lilla. A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának egyetemi tanára kiemelte, terhesség idején sem szabad abbahagyni a gyógyszeres terápiát, a kezeletlen asztma ugyanis nem csak anyai, hanem magzati oxigénhiányt is okozhat, amelynek akár koraszülés, spontán vetélés is lehet a következménye.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2018. január 26. péntek, 04:02

Találatok: 1503

Dohányzás… Megéri? – Nem!

Bővebben...Még mindig nem eléggé közismert tény, hogy a COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség kialakulásának hátterében leginkább a dohányzás áll. Magyarországon a COPD-betegségben szenvedők száma meghaladja a félmilliót[1], de sajnos közel sincs ennyi beteg diagnosztizálva – foglalta össze dr. Mucsi János tüdőgyógyász, az Erzsébet Gondozóház főorvosa.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. november 24. péntek, 14:28

Találatok: 1229

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!