Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

Tegyünk veséink egészségéért!

Tegyünk veséink egészségéért!Amerikai orvosok hívják fel a figyelmet a vesék egészségének megőrzésére – a március ugyanis az Egyesült Államokban a vese hónapja. Ezért a szakemberek arra buzdítják a lakosságot, hogy ne figyeljenek arra, mi történik Washingtonban – koncentráljanak inkább saját egészségükre.

A márciusnak többről kell szólnia, mint a kezdődő baseball szezon és a virágzó természet – mondta a Medical News TODAY-nek Dr. Ronald Weiss, a Results of Life nevű kampány vezetője.

A március a vese hónapja az országban, ezért számos ingyenes szűrést szerveznek. Így gyorsan és fájdalommentesen kiderülhet, ha valakinek orvosi kezelésre van szüksége.

Hazánkban is megemlékeztünk a Vese Világnapjáról, amely március 11-én volt. Tudta-e a vesebetegségről szóló cikkünkben érdekes adatokat, tényeket közöltünk.

A cikk a reklám után folytatódik

A kampányra nagy hangsúlyt fektetnek, mivel az amerikai lakosság körében elterjedtek a krónikus vesebetegségek – 27 millió embert kezelnek valamilyen, a szervet érintő rendellenességgel. Ezeket a megbetegedéseket elsősorban a két népbetegség, a diabétesz és a magas vérnyomás okozza, és akár a vese elvesztésével is járhatnak.

A megelőzés a szakemberek szerint fontos: két olcsó és gyors teszttel kiszűrhetőek a problémák, amelyeket korai stádiumban nagy hatékonysággal gyógyítanak. Ha azonban a betegségekre csak későn derül fény, úgy súlyos következményekkel járhatnak, és akár halálhoz is vezethetnek.

[OrientPress Hírügynökség]

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!