Ma Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
A+ A A-

Az aszpirin növelheti az impotencia esélyét?

Erectile_pc_DysfunctionAz olyan fájdalomcsillapítók rendszeres használata, mint például az aszpirin vagy az ibuprofen, növelheti az impotencia kialakulásának kockázatát – állítják a tudósok.

A további kutatások elvégzése előtt azonban nem javasolják a férfiaknak, hogy abbahagyják a gyulladásgátlók szedését

A kutatók 80.000 férfi egészségi állapotát vizsgálták, akik 45–69 év közöttiek voltak. Végül megállapították, hogy akik naponta háromszor, legalább három hónapon át szedtek nem szteroidos gyulladáscsökkentő szereket (NSAID), azoknál 22 százalékkal magasabb volt az esélye annak, hogy merevedési zavarok alakulnak ki – írja a USA Today.

Emellett az is kiderült, hogy azoknak a körében, akik rendszeresen szedtek ilyen készítményeket, 2,4-szer magasabb volt az impotencia kialakulásának kockázata, mint azoknál, akik sosem éltek ilyen szerekkel.

A cikk a reklám után folytatódik

A nem-szteroidos gyulladáscsökkentők rendszeres szedése egyértelműen növeli az impotencia esélyét az idősebb férfiak körében – mondta Steve Jacobsen. Egyelőre azonban nem javasolják senkinek, hogy abbahagyják a gyógyszerek szedését, mivel további, részletes kutatásokra is szükség van.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: aszpirin  ibuprofen  impotencia  merevedési zavar 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!