Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

Az FDA jóváhagyta az SM elleni tablettát

Az FDA jóváhagyta az SM elleni tablettátHamarosan piacra kerülhet az Egyesült Államokban az első orális gyógyszer, amellyel a szklerózis multiplex (SM) egyik leggyakoribb fajtája hatékonyan kezelhető. Szerdán ugyanis az illetékes hatóság, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration, FDA) rábólintott a tabletta engedélyezésére.

A tabletta korábban már két kísérletben is bizonyította hatékonyságát

A tudósok szerint az eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy a készítmény csökkenti a sclerosis multiplex tünetek előfordulásának gyakoriságát, valamint azok mértékét is. Ezek közé a tünetek közé tartozik a járás elnehezedése, a beszéd elmosódása, a fáradtság és a látási problémák is – írja a Chicago Sun-Times.

Jelenleg az SM-et csak olyan erős hatóanyagokkal lehet kordában tartani, amelyet injekció formájában adnak be a betegeknek. A tabletta azonban jó megoldás lehet azok számára, akik nem szeretik a tűszúrást, vagy nem reagálnak jól erre a kezelésre.

A cikk a reklám után folytatódik

A gyógyszerben lévő hatóanyag neve fingolimod, és naponta csupán egyszer egy pirulát kell bevenni belőle. Az orvosok szerint nagy előrelépés lehet a szer elfogadása, hiszen új reményt nyújthat azok számára, akiknek eddig még nem sikerült megtalálni a megfelelő gyógymódot.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: FDA  SM  fingolimod  sclerosis multiplex 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!