Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
A+ A A-

Hibás fecskendők miatt a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószert visszahívják a betegektől

glucagen hipokitHibás fecskendő miatt kivonja a forgalomból egy alacsony vércukorszint esetén használatos gyógyszer hibás tételeit az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A hatóság MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a GlucaGen 1 mg HypoKit por és oldószer oldatos injekcióhoz (OGYI-T-4523/01) elnevezésű gyógyszer FS6X539 és FS6X909 gyártási számú tételeit vonják ki a forgalomból és hívják vissza a betegektől.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja azért kezdeményezte a tételek kivonását, mert azoknál egyes fecskendőkről leválik az injekciós tű, és így nem lehet előírásszerűen alkalmazni azokat.

A GlucaGen 1 mg HypoKit az inzulinnal kezelt cukorbeteg gyermekek és felnőttek sürgősségi ellátására való. Akkor alkalmazzák, amikor a nagyon alacsony vércukorszint miatt a beteg elveszíti az eszméletét. Emiatt nagyon fontos, hogy legyen a betegnél használható készítmény - írták.

A gyógyszerbiztonságért felelős hatóság arra kéri a betegeket, ellenőrizzék a gyártási számot a gyógyszer csomagolásán, és ha az megegyezik az érintett tételekkel, akkor haladéktalanul vigyék vissza a gyógyszertárba, ahol kicserélik egy hibátlanul alkalmazható készítményre. Ha nem a megadott gyártási számú gyógyszer van a beteg birtokában, akkor biztos lehet abban, hogy az injekciós készülék működik - hangsúlyozták.

 

Címkék:
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!