Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

Kanyaró - fontos a védőoltás!

Kanyaró - fontos a védőoltás!Németországban ötször több gyermek hal meg kanyaróban, mint azt eddig feltételezték. Oka egy agyi fertőzés, amely a kanyaró felfedezése óta csak nemrég jelent meg. Ez a fertőzés halálos kimenetelű. A berlini Robert Koch Intézet adatai alapján eddig évente egy-két "kanyaró-haláleset" volt.

Ahogy viszont a gyermekek és a fiatalok az orvosi szövetsége közölte, 1988 óta évente körülbelül öt-tíz gyerek hal meg a halálos SSPE agyi gyulladásban, amelyet a kanyaróvírus vált ki. A számok a würzburgi egyetemtől származnak, amely az SSPE-esetekre specializálódott.

A gyermekorvos-egyesület arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy feltétlenül oltassák be gyermeküket. SSPE nem ugyanaz és nem is összevethető a Creutzfeldt Jakob kórral. Ez csak tíz évvel a kanyaró után jelentkezik. Az SSPE-t a kanyaróvírus idézi elő, amely behatol az agyba és ott elpusztítja a sejteket. Az agyi gyulladás csak kevés kanyaróbetegnél alakul ki, a statisztikák azt mutatják, hogy egy millió emberből húsznál jelentkezik az SSPE.

"Mi nem tudjuk, hogy miért alakul ki ez a betegség az embereknél és miért nem érint minden fertőzöttet", mondta Heinz Schmitt a mainzi egyetem klinikájáról, aki a Robert Koch Intézet kutatását vezeti. "A fiúk veszélyeztetettebbnek tűnnek, mint a lányok. Még sajnos nincs terápia az SSPE ellen." Minél fiatalabb a fertőzött személy, annál nagyobb a rizikó, hogy a későbbiekben kialakul az SSPE...

Kapcsolódó kifejezések: fertőzés  kanyaró  védőoltás  vírus 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!