Ma Angéla és Petronella napja van. Holnap Tünde napja lesz.
A+ A A-

Ajánlják a védőoltást a bárányhimlő ellen

vedooltas 1974677 1920A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen át nem esett felnőtteknek is javasolja.

A bárányhimlő évente 35-40 ezer embert fertőz meg

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen eddig át nem esett felnőtteknek is védőoltást javasol a bárányhimlő ellen a szövődmények, illetve maradandó károsodások elkerülése érdekében.

Póta György, az egyesület elnöke szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva elmondta, a bárányhimlő évente 35-40 ezer embert fertőz meg, akik közül 200-400-an szorulnak kórházi kezelésre, 100-150-en pedig akár maradandó egészségkárosodást is szenvednek. Kiemelte, a megelőzés egyetlen lehetősége a két oltásból álló oltássorozat, amely - a betegségen történő áteséshez hasonlóan - életre szóló védettséget ad.

Póta György szerint az oltásokat 15 hónapos korban, a többi kötelező oltással egy időben célszerű beadni, de azt a betegséget eddig el nem kapott felnőtteknek is ajánlott kérni.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szólt továbbá arról is, hogy a közelmúltban nagyobb nyilvánosságot kapott száj-végtag vírus évek óta ismert, és nem indokol semmilyen megelőző intézkedést.

 

Kapcsolódó kifejezések: bárányhimlő  védőoltás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!