Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

Egyszerű vérteszttel kimutatható lesz a Down-kór?

87110 verA The New York Times számolt be arról, hogy hétfőtől 20 amerikai városban lesz elérhető az az új vérteszt, amelynek segítségével a magzat 10 hetes korától kimutatható a Down-kór. A módszer minden eddiginél pontosabb a fejlesztők szerint.

A tesztet egy San Diegó-i biotechnológiai cég fejlesztette ki. Elmondásuk szerint az anyától vett vérmintából a módszerrel kimutatható a magzati DNS, és így 98,6 százalék pontossággal megbizonyosodhatnak a leendő szülők arról, hogy gyermekük Down-kórban szenved-e.

Ez a teszt az eddigi legpontosabb, nem invazív vizsgálati módszer, és reményeink szerint hamarosan még szélesebb körben elérhetővé válik majd. A beavatkozás során nem kerül veszélybe sem az anya, sem pedig a baba, hiszen egy egyszerű vérvételről van szó, az eredmény mégis majdnem 100 százalékban biztos – mondta Jacob A. Canick, a kutatás vezetője.

A cikk a reklám után folytatódik

Az új teszt és az elmúlt időszakban piacra dobott egyéb módszerek lényege, hogy biztonságos és megbízható alternatívát nyújtanak azokkal a vizsgálatokkal szemben, amelyek eredménye bár pontos, bizonyos százalékban vetélést okozhatnak. Ezek közé tartozik többek között az amniocentézis, amely során a magzatvízből vesznek mintát.

OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Down-kór  vérteszt 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!