Ma Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.
A+ A A-

Ez lett a nagy oltásellenesség vége

Bővebben...A független és befolyásos Council of Foreign Relations kutatóintézet globális egészségügyi programja 2008 óta követi nyomon az oltással megelőzhető betegségek járványairól szóló híreket.

Utolsó frissítés: 2018. január 30. kedd, 13:04

Találatok: 1293

Ajánlják a védőoltást a bárányhimlő ellen

Bővebben...A Házi Gyermekorvosok Egyesülete a gyermekeknek és a betegségen át nem esett felnőtteknek is javasolja.

Utolsó frissítés: 2017. november 16. csütörtök, 20:59

Találatok: 627

Veleszületett szívproblémákra figyelmeztet a serdülőkori ájulás

Bővebben...Kánikulában a gyerekek körében is megszaporodnak az ájulásos esetek, főként a serdülők között, akiknél a hirtelen növekedés is a kiváltó okok között szerepel – mondja Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezető főorvosa szerint megijedni ugyan nem kell, de fontos feltárni a rosszullét hátterét, mert akár veleszületett szívproblémák előjele is lehet az ájuláshoz hasonló szívritmus- vagy keringészavar. Hozzáteszi, minden negyedik hirtelen szívhalált elszenvedett fiatalról derül ki utólag, hogy a kórelőzmények között volt ájuláshoz hasonló rosszullét.

Utolsó frissítés: 2017. augusztus 10. csütörtök, 05:25

Találatok: 1020

Az amerikai kontinens megszabadult a kanyarótól

Bővebben...Az amerikai kontinenst a világon elsőként nyilvánította kanyarómentesnek az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO).

Utolsó frissítés: 2016. szeptember 28. szerda, 15:24

Találatok: 1267

Rekordokat dönt a bárányhimlős megbetegedések száma

Bővebben...Rekordokat dönt idén a bárányhimlős megbetegedések száma Magyarországon, az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb adatai szerint október közepéig mintegy 34,5 ezer fertőzést regisztráltak, csaknem tízezerrel többet, mint a múlt év hasonló időszakában - közölték szakemberek a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva: kulcsfontosságú a védőoltás.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1673

Kampány indult a bárányhimlő megelőzéséért

Bővebben...A bárányhimlő súlyos következményeinek megelőzésére hívja fel a figyelmet a március elején elindított "Védőoltással a bárányhimlő ellen" program. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE) által támogatott információs kampányban óvodapedagógusok és szülők kapnak részletes tájékoztatást a még ma is gyakran ártalmatlannak tartott betegségről.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 2727

Hogyan terjed a szamárköhögés?

Bővebben...A szamárköhögés többnyire gyermekközösségekben terjed, így a tinédzserek és a felnőttek oltása teljesen felesleges lehet - állítják amerikai kutatók, akik a betegség terjedésének társadalmi 'mintázatát' vizsgálták, s eredményeiket a Science-ben közölték.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 3011

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!