Ma Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.
A+ A A-

Védőoltások: három évre szavatolják a hozzáférhetőséget

Védőoltások: három évre szavatolják a hozzáférhetőségetHárom évre szavatolja a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét az a három beszállítói szerződés, amelyet az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a napokban írt alá a pályázatokon nyertes gyógyszergyártókkal.

Szavatolják a legfontosabb védőoltások hozzáférhetőségét

Ócsai Lajos, az ÁNTSZ járványügyi főosztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a tizenegy évesek hepatitis B oltására viszont új közbeszerzési eljárást kellett indítani, mert az egyetlen ajánlattevő irreálisan magas árat jelölt meg a pályázatában.

Szavatolják a 2011–2013 évekre szóló beszállítói szerződések a járványügyi biztonságot és a folytonosságot – közölte az ÁNTSZ. Az egyik megállapodásban a szerződő cég azt vállalta, hogy a kettő, négy, és tizenöt hónapos korban esedékes pneumococcus ellen védelmet nyújtó oltásokhoz szükséges oltóanyagot további egy évre fedezik.

A cikk a reklám után folytatódik

Emellett más gyógyszergyártókkal kötött két további szerződéssel az alapimmunizálást szolgáló, a járványos gyermekbénulás, valamint a kanyaró-rubeola-mumpsz ellen védelmet nyújtó, és ezek emlékeztető oltásához szükséges vakcinák is hozzáférhetők lesznek – adta hírül az Inforádió.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!