Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jónás és Renátó napja van. Holnap Szilvia napja lesz.
A+ A A-

Új irányelvek: a gyermekek H1N1 influenzaoltásával kapcsolatban

Új irányelvek: a gyermekek H1N1 influenzaoltásával kapcsolatbanAz Amerikai Gyermekgyógyászok Társasága legfrissebb irányelveiben azt javasolja, hogy a szezon kezdetén minden 6 hónaposnál idősebb gyermek kapja meg az éves trivalens influenza elleni oltást.

Az irányelvek azt is tartalmazzák, hogy különös figyelmet kell fordítani az 5 éven aluliakkal egy háztartásban élő családtagokra és az ezt a korosztályt gondozókra (bölcsődei gondozónő, bébiszitter, óvónő), továbbá az olyan veszélyeztető betegségben szenvedőkre, mint például az asztma, a cukorbetegség és az idegrendszeri betegségek. Szintén kiemelt figyelmet érdemelnek az egészségügyi dolgozók és a kismamák, mivel ezeknél a csoportoknál a legnagyobb a szövődmények kialakulásának valószínűsége.

Tavaly még kétféle vakcinát ajánlottak, azonban a 2010-11-es szezonban már csak egy trivalens oltóanyag készül, amelyben a 2009-es influenza A (H1N1) törzs, továbbá két másik található.

A cikk a reklám után folytatódik

Az irányelvek a Pediatrics folyóirat októberi számában jelennek majd meg nyomtatásban és azt is tartalmazzák, hogy a 6 hónaposnál fiatalabb csecsemőket nem szabad oltani, azonban a 9 évnél idősebbek számára egy adag oltóanyag is elegendő.

A 6 hónapos és 9 éves kor közötti gyermekeknél kétszeri oltásra van szükség, kivéve, ha tavaly már beoltották őket H1N1 - új influenza ellen, ekkor egyszer kell csak oltani őket. Bizonytalan esetben úgy kell eljárni, mintha a gyermek nem kapott volna H1N1 elleni védőoltást. A második oltást legalább négy héttel az első után kell beadni.

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 vírus  járvány  kismama  védőoltás  új influenza 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!