Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
A+ A A-

H1N1: a sertésekben tovább mutálódik

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/netdoktor/fertozo/h1n1virus.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/netdoktor/fertozo/h1n1virus.jpg'

H1N1: a sertésekben tovább mutálódikBár a H1N1 vírus, amely tavaly világjárvánnyal fenyegetett, genetikailag stabil maradt az emberekben, kínai kutatók most arra figyelmeztetnek, hogy a sertésekben az új influenza tovább mutálódik. A szakemberek ezért attól tartanak, hogy a genetikai változások új, agresszívabb vírust hoznak létre, amely ellen hatástalan lesz minden, jelenleg létező oltóanyag vagy gyógyszer.

H1N1: genetikai átrendeződés sertésekben

Az a genetikai átrendeződés, amit a sertésekben megfigyeltünk, egyelőre nem az emberek egészségére veszélyes igazán – mondta Malik Peiris. Sokkal aggasztóbb, hogy ezek mellett a jól megfigyelhető változások mellett olyan folyamatok is végbe mennek, amelyek észrevétlenek maradnak, és csak az influenzaszezon beindulásával vesszük majd észre őket – tette hozzá.

A genetikai változások hangsúlyozzák a folyamatos megfigyelés fontosságát: vagyis annak szemmel tartását, hogyan viselkedik a vírus a sertések szervezetében – írja a Science. Nyilvánvaló, hogy evolúciós folyamat megy végbe, így csak akkor érezhetjük magunkat biztonságban, ha a felügyeletünk alatt tudjuk tartani a mutálódást – mondta dr. John Treanor.

A cikk a reklám után folytatódik

A 2009-es járvány viszonylag könnyű lefolyású volt a szakemberek szerint, és az utóbbi hetekben szinte teljesen eltűnt a vírus. Éppen ezért fontos véleményük szerint, hogy ne veszítsék szem elől – így talán az idei szezon sem fenyeget majd nagy veszéllyel.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 mutáció  H1N1 vírus  új influenza 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!