Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

H1N1: ezek az első tünetek

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/netdoktor/fertozo/h1n1virus.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/netdoktor/fertozo/h1n1virus.jpg'

H1N1: ezek az első tünetekEgy influenzás betegnek este már rossz közérzete van, másnap reggel pedig úgy ébred, mint akit összetörtek, fáj a feje, szédül, látászavarai lehetnek és izomfájdalom gyötri...

Melyek az új influenza első tünetei?

Gondolni kell rá, hogy influenzás, és azonnal el kell kezdeni a folyadékpótlást és a lázcsillapítást, majd érdemes a háziorvossal beszélni - tudatta az InfoRádió.

Az új típusú influenza sokkal fertőzőképesebb, tovább megmarad száraz felületeken vagy a levegőben, és meg tud telepedni a gyomor nyálkahártyáján is. Emellett több szervi szövődményt okoz, mint a hagyományos A vírus, illetve olyan betegcsoportokban okoz szövődményeket, amiket a hagyományos vírus nem szokott megtámadni.

A cikk a reklám után folytatódik

 

Első és legfontosabb teendő a lázcsillapítás és folyadékpótlás, legkésőbb 48 órán belül vírusellenes gyógyszer beadása

A szakember szerint a lázcsillapítás és a folyadékpótlás után lehetőleg 6 órán, de mindenképpen 48 órán belül vírusellenes gyógyszert kell kapnia a betegnek.

A felső légúti megbetegedéseknél a láz sokkal alacsonyabb, 37,5-38,5 fokos lázzal jelentkeznek a betegek. Az első 3-6 órában hurutos tünetek jelentkeznek, vagyis tüsszögés és torokfájás. Egy sima légúti fertőzés, nátha, megfázás otthon 3 nap alatt meggyógyítható, ha azonban rossz a közérzet, fejfájás, izomfájdalmak, 40 fokot megközelítő láz jelentkezik, érdemes orvoshoz fordulni.

[OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 tünetei  H1N1 vírus  influenza  új influenza 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!