Ma Zsolt napja van. Holnap Leó és Szaniszló napja lesz.
A+ A A-

H1N1 oltás mellé ajánlják a Pneumococcus ellenit is

H1N1 oltás mellé ajánlják a Pneumococcus ellenit isAz idősebb emberek, akik az új influenza komplikációitól tartanak, azok számára az oltásügyi bizottság a Pneumococcus elleni védőoltást is ajánlja.

A kutatók a H1N1 vírus elleni oltás mellett ajánlják a Pneumococcus elleni oltást is

Az oltásügyi bizottság elnöke, Friedrich Hofmann szerint, amerikai adatok alapján, a H1N1 vírus halálos áldozatainak nagy része nem a vírus következtében, hanem az azt követő bakteriális fertőzés miatt haltak meg, írja a focus.de.

Ezek között a baktériumok között a Pneumococcus dominál - ahogy régóta sejtették -, ezek a baktériumok rosszindulatú összekapcsolódást hoznak létre az influenza-vírussal. E fertőzéseket a Streptococcus pneumoniae (Pneumococcus) okozza, mely általában a tüdőt betegíti meg.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A Pneumococcus egyébként ritkán okoz betegséget

A Pneumococcus természetes körülmények között az emberi felső légutakban élnek, különösen télen és kora tavasszal. Jelenlétük ellenére csak ritkán okoznak betegséget.

A súlyos Pneumococcus-fertőzések közül leggyakoribb a pneumónia, mely a tüdő szöveteiben kelt gyulladást. A Pneumococcus baktérium, felelős lehet, tüdőgyulladásért, valamint az agyhártyagyulladásért.

(Forrás: focus.de)

Kapcsolódó kifejezések: H1N1 vírus  pneumonia  tüdőgyulladás  védőoltás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!