Ma Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.
A+ A A-

Vigyázz, a herpesz mindig támadásra kész!

Vigyázz, a herpesz mindig támadásra kész!A genitális herpesz jön és megy – legalábbis így látszik a betegek számára. De a Science Translational Medicine által közölt matematikai modell szerint a herpesz soha nem pihen. Ezzel szemben az idegsejtek pici mennyiségekben folyamatosan termelik a vírust a beteg egész élete során.

Herpesz: nehéz megakadályozni a tovább fertőzést

Ha ez igaz, még nehezebb lesz megakadályozni, hogy a herpeszben szenvedők továbbadják a fertőzést, mint ahogy a tudósok eddig gondolták.

Öt ember közül egyet állandó fertőzésben tart a herpes simplex vírus 2 (HSV-2), a genitális bőrfekély leggyakoribb okozója. A vírus nemi aktus útján terjed, a fertőzés után visszavonul az idegsejtbe, melynek végződései a genitális bőrben találhatóak.

A cikk a reklám után folytatódik

 

A kisebbség hólyagoktól szenved

A HSV-2 a megfertőzöttek nyolcvan százalékánál nem okoz problémát, de a kisebbség hólyagoktól szenved havonta egy-két alkalommal.

A kutatók évtizedeken át úgy gondolták, hogy a szünetekben a vírus egyszerűen eltűnik, mondta el William Halford herpesz specialista a Science riporterének. Ezt a nézetet azonban az utóbbi időben kétségbe vonták, miután a vizsgálatok kimutatták, hogy a vírus gyakran akkor is jelen van a genitális bőrben, amikor nem láthatóak elváltozások.

[OrientPress Hírügynökség]

Kapcsolódó kifejezések: gentális herpesz  herpes simplex vírus  nemi betegség 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!