Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Eszter és Eliza napja van. Holnap Orbán napja lesz.
A+ A A-

Agyhártyagyulladás! Közeledik a meningitis szezon

Meningitis-bacteriaA szakemberek arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy a tél beköszöntével megkezdődik a meningitis, vagyis az agyhártyagyulladás szezonja is.

Éppen ezért fontos, hogy ha a betegség bármely tünetét észlelik magukon, akkor azonnal forduljanak orvoshoz, hiszen a bakteriális fertőzés, az agyhártyagyulladás akár halálos is lehet.

A téli hónapokban elsősorban azért terjed gyorsabban a fertőzés, mert az emberek több időt töltenek zárt helyen, ahol gyorsabban terjednek a kórokozók. Ráadásul az ilyenkor gyakran jelentkező megfázás és influenza legyengíti az immunrendszert, így a meningitis-t okozó baktérium könnyebben betegít meg bárkit – írja a Medical News TODAY.

A cikk a reklám után folytatódik

Az Egyesült Királyságban minden évben 2500 agyhártyagyulladás megbetegedést regisztrálnak

Ezeknek a pácienseknek a 10 százaléka belehal a fertőzésbe, 15 százaléknál pedig olyan súlyos szövődmények jelentkeznek, amelyek kihatnak egész további életükre.

A szövődmények között szerepelhet többek között az agykárosodás, a hallás- és látásvesztés, súlyosabb esetben egyes végtagok elvesztése és hegesedés. Az agyhártyagyulladás egy agresszív betegség, amely perceken belül megfertőzhet, és órákon belül akár gyilkolhat is, így fontos, hogy éberek legyünk, és baj esetén gyorsan cselekedjünk.

Kapcsolódó kifejezések: agyhártyagyulladás  meningitis 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!