Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Ma Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.
A+ A A-

Betiltották a hepatitis B elleni oltóanyagot

Betiltották a hepatitis B elleni oltóanyagotBetiltották Vietnámban az LG csoport (Koreai Köztársaság) Hepatitis B elleni védőoltásának használatát, miután három, a vakcinával beoltott újszülött váratlanul meghalt.  Az Egészségügyi Minisztérium azonnali hatállyal felfüggesztette az oltóanyag alkalmazását az egész országban, mindaddig, míg meg nem állapítják a csecsemők halálának okát.

Dr. Do Si Hien, a Nemzeti Oltási Program elnöke elmondta: ez év április 23. és május 7. között összesen négy újszülött kapott sokkot, miután az oltást megkapták. Hozzátette: a statisztikák alapján egymillió beoltottból átlagosan mindössze egy kerül sokkos állapotba.

Hien sajtónyilatkozatában arról is beszámolt, hogy az országban 1997 óta oltanak Hepaitis B ellen 12 hónaposnál fiatalabb kisgyermekeket, ami 2003-ra az ország egész területére kiterjedt a Nemzeti Oltási Program keretében. Évente közel 1,5 millió beoltott gyermeket oltanak be, így a fertőző májgyulladás elleni oltóanyagot többmillió vietnámi kisgyermeken alkalmazták már biztonságosan.


Hien a szülőket nyugalmuk megőrzésére szólította fel, hangsúlyozva, hogy a most történt esetek kivételesek és az ügyben az LG által gyártott Hepatitis B elleni oltóanyag mindössze két szériája érintett. Magyarországon az LG által gyártott Hepatitis B elleni oltóanyag nincs forgalomban.

Kapcsolódó kifejezések: hepatitis B  oltóanyag  vakcina  védőoltás 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!