Ma Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
A+ A A-

Nőtt a kullancs által előidézett agyhártyagyulladások száma

Nőtt a kullancs által előidézett agyhártyagyulladások számaAz oroszországi Novoszibirszkben három ember kapott agyhártyagyulladást, miután kullancs csípte meg – derült ki a helyi egészségügyi szolgálat közleményéből. A kullancs által terjesztett vírust laboratóriumi körülmények között mutatták ki három olyan embernél, akit előzőleg kullancs csípett meg. A fertőzöttek minden szükséges orvosi ellátást megkaptak.

A tavasz kezdetétől a kullancsok egyre nagyobb számban fellelhetők, s csípéseiktől csaknem 100 ember került kórházba. Mivel a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás tünetei nem rögtön jelentkeznek, hanem bizonyos idő elteltével, a betegeket orvosi megfigyelés alatt tartják.

Az elmúlt év során csaknem 6,5 ezer embert csípett meg kullancs, terjesztve a halálos kórt, ami 15 százalékkal több az előző év hasonló időszakához képest. A szakemberek azt tanácsolják: az erdők és bokros, fás területek környékén mindenki fokozottan vigyázzon. A múlt évben csak Novoszibirszk megyében 11 ember halt bele a kullancsok által terjesztett vírusos betegségbe.

Kapcsolódó kifejezések: agyhártyagyulladás  csíp  kullancs  vírus 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!