Ma Zsuzsanna napja van. Holnap Aladár és Álmos napja lesz.
A+ A A-

Mi is az a tinnitus?

Mi is az a tinnitus?A tinnitus latin szó, jelentése csengés, csörgés. Az orvosi irodalom azokat az eseteket nevezi így, amikor a páciens tartós, visszatérő, vagy rosszabb esetben állandó fülzúgástól szenved. Norvég kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy a kóros fülzúgást okozhatja-e valamilyen genetikusan öröklődő elváltozás.

Csekély az esély a fülzúgás öröklődésére

A Norvég Közegészségügyi Intézet kutatása szerint csekély az esélye annak, hogy a szülők kóros fülzúgását a gyerekek is örököljék - írja a Medical News TODAY. Az összes regisztrált esetből ugyanis csak 11 százalék esetében sikerült bebizonyítani, hogy a tinnitus genetikailag átadható elváltozás okozza.

A fülzúgást számos tényező okozhatja, a hallószerveket érintő betegségektől kezdve bizonyos gyógyszerekig, amelyek szedésekor mellékhatásként léphet fel.

A cikk a reklám után folytatódik

A kutatókat elkeserítette az eredmény, mivel korábban úgy gondolták, hogy az öröklődés sokkal nagyobb arányban áll fenn. Így azonban számos olyan esetet kell majd kezelniük, amelyeknél nem fogják tudni eldönteni, pontosan mi is okozza a fülzúgást.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: fülcsengés  fülzúgás  tinnitus 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!