Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Izsó napja van. Holnap Gáspár napja lesz.
A+ A A-

Glaukóma: gyógyító kontaktlencse

Glaukóma: gyógyító kontaktlencseAz új kontaktlencsét E-vitaminnal töltik fel, ami így használat közben folyamatosan jótékony hatást gyakorol a szem szöveteire. Ez a módszer lehet a megoldás arra a problémára, amit a szemcseppek esetében nem sikerült kiküszöbölni – vagyis azt, hogy a gyógyszer nagy része sokszor kárba vész.

Gyógyító kontaktlencsét fejlesztettek ki a glaukómások számára

Ez a kontaktlencse forradalmasíthatja a szembetegségek kezelését – mondta Anuj Chauhan, az új módszert tárgyaló tanulmány szerzője a HealthDay-nek. A jelenlegi gyógymódok ugyanis nem elég hatékonyak, és alkalmazásuk során a gyógyszerek nagy része nem jut el a beteg területekre.

A lencsével azonban a hatóanyag azonnal a szembe kerül, és ott hosszú ideig fejtheti ki jótékony hatását.

A cikk a reklám után folytatódik

A segédeszköz elsősorban a glaukóma kezelésében lehet fontos

Ez a betegség ugyanis sokáig tünetmentes, ha azonban későn fedezik fel, az akár a páciens látásába is kerülhet. A glaukóma gyógyításában nagy szerepet játszik az E-vitamin: számos tanulmány bizonyította már, hogy egyéb gyógykezelésekkel alkalmazva jelentős eredményeket érhetnek el a kór kezelésében.

A kontaktlencse a tesztek szerint közel százszor hatékonyabban juttatja el a gyógyszereket a beteg szövetekhez, mint bármelyik szemcsepp. A piacra dobásra azonban még várni kell – a kísérleteket eddig még ugyanis csak állatokon végezték el.

[OrientPress Hírügynökség / kép: shutterstock©]

Kapcsolódó kifejezések: glaucoma  glaukoma  kontaktlencse 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!