Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Izsó napja van. Holnap Gáspár napja lesz.
A+ A A-

A jövő hét a glaukóma világhete

glaucoma-visionA glaukóma, vagyis a zöldhályog világszerte rengeteg ember vakságáért felelős, a fekete bőrű amerikai lakosság esetében pedig a látás elvesztésének első számú okozója.

Glaukóma Világhét március 7-13.

Éppen ezért döntött úgy több szervezet, hogy fontos tájékoztatni az embereket a megelőzés és a rendszeres szűrés fontosságáról. Ennek érdekében szervezik meg a glaukóma világhetét március 7. és 13. között.

A világhét két szervezője, a World Glaucoma Association és a World Glaucoma Patient Association szerint elsősorban azokhoz kívánnak szólni, akik érdekeltek szemük egészségének megőrzésében és látásuk javításában. Azért is fontos, hogy minél több embert érjenek el, mert 2020-ra a glaukóma betegség (zöldhályog) világszerte közel 20 millió embert fog érinteni a kutatások szerint.

A cikk a reklám után folytatódik

A glaukómás emberek fele nincs tudatában annak, hogy beteg

Ezek az emberek a megfelelő diagnózis és kezelés hiányában lassan elveszítik a látásukat, és még csak azzal sincsenek tisztában, miért – mondta az egyik szervező a Medical News TODAY-nek. Pedig a betegség kezelhető, ha időben felfedezik.

Thomas M. Brunner, a Galucoma Research Foundation vezetője szerint ez a hét nagyszerű alkalom arra, hogy beszéljünk erről a betegségről. Mindenkit arra buzdít, hogy menjenek el a világszerte megrendezett eseményekre, cseréljenek tapasztalatot egymással, és vegyenek részt a szűréseken. A glaukóma terjedését így állíthatjuk meg a leghatékonyabban.

Kapcsolódó kifejezések:   glaucoma  glaukóma  szűrés  zöldhályog 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!