Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Menyhért és Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.
A+ A A-

Tanulmány a száraz szem szindrómáról

Tanulmány a száraz szem szindrómárólTexasi és floridai kutatók nemrég a száraz szem szindrómáról készítettek egy tanulmányt. A tanulmány elkészítése során a tudósok a betegség kialakulását tanulmányozták, és megvizsgálták a leghatékonyabb megelőzési és kezelési módszereket.

A szakértők összesen 202 alsó- és felsőszemhéj plasztikán átesett páciens egészségügyi adatait tanulmányozták. A szemhéjplasztika a száraz szem szindróma egyik leggyakoribb rizikófaktora. Bár a szemhéjplasztikán átesett páciensek szinte mindegyike tapasztalhat szemszárazságot a műtétet követően, ezek a tünetek általában csak néhány napig tartanak.

A betegek 10 százalékának esetében azonban a szemszárazság akár két hétig, vagy annál tovább is tarthat. A szemplasztika mellett a kontaktlencse viselése, a premenopauzális állapot, valamint a lézeres szemműtét is komolyan növelheti a száraz szem szindróma kialakulásának esélyeit.

A cikk a reklám után folytatódik

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának adatai szerint 2007-ben az Egyesült Államokban összesen 241000 szemhéjplasztikát végeztek.

Kapcsolódó kifejezések: száraz szem 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!