Ma Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.
A+ A A-

Hogyan tartható tisztán a kontaktlencse?

contact lensEgy új kutatás eredményei szerint a lágy kontaktlencsék tisztán tartására létezik egy, a rutineljárásnál sokkal hatékonyabb módszer is: mielőtt beáztatnánk őket a speciális folyadékba, érdemes azzal kicsit megdörzsölni és leöblíteni őket. A szakértők szerint így még a legellenállóbb baktériumok is biztosan elpusztulnak.

Az Optometry and Vision Science című folyóiratban jelent meg az a tanulmány, amely a lágy kontaktlencsék hatékonyabb tisztán tartásával fogalakozott. A kísérletek során a kutatók több módszert, lencsét és többféle folyadékot is vizsgálták, és így állapították meg, hogy melyik a leghatékonyabb eljárás.

A kísérletek alapján a tudósok szerint akkor járunk a legjobban, ha a lencsék beáztatása előtt alaposan megdörzsöljük és le is öblítjük őket az ápoló folyadékkal – még abban az esetben is, ha a folyadék használati utasításában ezek a lépések nem olvashatóak.

A cikk a reklám után folytatódik

A vizsgálatok ugyanis egyértelműen kimutatták, hogy ezzel a módszerrel még a legellenállóbb baktériumok is elpusztíthatóak, és így megelőzhetőek a súlyos szemfertőzések, amelyek minden kontaktlencsét viselő ember szemének egészségét veszélyeztethetik.

OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: kontaktlencse  kontaktlencse tisztítása 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!