Ma Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
A+ A A-

Télen gyakori: száraz szem szindróma

Télen gyakori: száraz szem szindrómaA szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a téli időszakban sokkal gyakrabban fordul elő a száraz szem szindróma, mint az év többi időszakában, mivel ilyenkor hideg és száraz a levegő, valamint alacsony a páratartalom a szabadban és a lakásban is. Annak érdekében, hogy lekerüljük, érdemes betartani néhány egyszerű szabályt.

A száraz szem szindróma tünetei

A száraz szem szindróma tünetei közé tartozik a fájdalom, a homályos látás, a szúró vagy égő érzés, sőt a könnyező szemek is, mivel a szervezet így próbálja kompenzálni a szárazságot. Az orvosok szerint ha a tünetek megjelennek, egy egyszerű szemfenékvizsgálattal megállapítható, hogy allergiáról vagy szemszárazságról van-e szó – írja a HealthDay.

A kór bármely életkorban előfordulhat, de a leggyakoribb az idősebb, változókoron túl lévő nők esetében. A tüneteket okozhatja az időjárási körülményeken kívül olyan betegség, amely gátolja a könnyképződést; egyes gyógyszerek; illetve szemhéjzáródási problémák.

A cikk a reklám után folytatódik

Annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket, érdemes műkönnyekkel próbálkozni, illetve a klasszikus szobapárásítással. Ha azonban a tünetek súlyosbodnak, érdemes orvoshoz fordulni, mert akár gyógyszeres kezelésre is szükség lehet annak érdekében, hogy a könny híján védtelen szemet megóvjuk a fertőzésektől.

Forrás: OrientPress Hírügynökség / Kép: sxc.hu

Kapcsolódó kifejezések: száraz szem szindróma 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!