Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
A+ A A-

Súlyos szövődményeket okozhat az orrpolip, ha nem kezelik időben

Bővebben...A krónikus melléküreg-gyulladások ötödénél alakulhatnak ki orrpolipok, amelyek a tévhitekkel ellentétben nem daganatos, hanem gyulladásos elváltozások, kialakulásukban genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak – mondja Dr. Fent Zoltán. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika egyetemi adjunktusa szerint gyógyszerekkel vagy műtéti úton eredményesen kezelhetők, azonban nagy a kiújulás kockázata, ezért fontos az utókezelés és a kontroll. Az elhanyagolt krónikus melléküreg-gyulladás, akár szemgödör vagy koponyán belüli gyulladást is okozhat, sőt látásvesztéssel is járhat.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. július 06. csütörtök, 18:12

Találatok: 472

Lássunk tisztán! Ma van a Látás Világnapja

Bővebben...Csak az 50 évesnél idősebb populációban közel 33 ezer vak és 218 ezer látássérült ember él hazánkban. Az esetek többségében azonban nem az ismert szemészeti problémák, a szürkehályog, a zöldhályog vagy egyéb látóhártya-betegségek, hanem a cukorbetegség áll a háttérben. A Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért idén a Látás Világnapja alkalmából számos programot szervez, hogy felhívja a figyelmet a látásvesztés megelőzésének és kezelésének fontosságára.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 17:19

Találatok: 810

Fülzsír-bajok

Bővebben...A fül a hallás és az egyensúlyozás szerve, melyet három különböző méretű üreg alkot: a külső-, a közép-, és a belsőfül. A hallás az egyik legfontosabb érzékelési lehetőségünk. A hang rendszerint levegőrezgések útján éri el a fület. A hallójáraton át bejutva mozgásba hozza a dobhártyát.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 08:55

Találatok: 3676

Néhány kérdésből kiderül, milyen típusú a szédülése

Bővebben...A szédülés gyakori tünet, sokszor mégis nehéz eldönteni, hogy neurológust, fül-orr-gégészt, kardiológust, esetleg szemészt, vagy pszichológust keressünk fel panaszainkkal. A következőkben a szédülés három típusát, a hirtelen, sok esetben ijesztő tünetekkel jelentkező, belső fül eredetű szédüléseket mutatjuk be dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosának segítségével.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. január 27. szerda, 05:39

Találatok: 3252

Genetikai kölcsönhatás kínál új utat a zöld hályog gyógyításában

Bővebben...A glaukóma (zöld hályog) kezelésének új útja nyílhat meg amerikai és kínai tudósok kutatása révén, akik egy olyan genetikai kölcsönhatást fedeztek fel, amely kulcsfontosságú lehet a neurodegeneratív szembetegség kifejlődésében.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 989

Éleslátás hagyományos és alternatív eszközökkel

Éleslátás hagyományos és alternatív eszközökkelA szembetegségek következtében megváltozhat a látás, a szemgolyó megjelenése illetve érzékelése. A szemtünetek rendszerint a szem betegségei miatt jelennek meg, időnként azonban más – különösen az agyban zajló – kórfolyamatot is jelezhetnek. A szemtünetek néha több szervrendszert érintő betegség részeként fejlődnek ki.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 08:56

Találatok: 5036

Kombinált szemműtétek – két műtét helyett egy

Bővebben...Két műtét helyett egy műtéttel gyógyíthatók azok a betegek, akiknek a szürke hályog mellett más, éleslátást rontó úgynevezett „hátsó szegmenst érintő” betegségük is van. Ezeket a műtéteket ugyanis lehetséges már egyszerre végezni, úgynevezett kombinált beavatkozással – hívja fel a figyelmet Dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának igazgatója.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 1629

© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!