Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Ne vedd félvállról: ami a szédülés - vertigo - mögött állhat

Bővebben...A vertigo olyan téves érzet, melynek során az egyén saját magának vagy a környezetének mozgását, forgását észleli. Rendszerint hányingerrel és egyensúlyvesztéssel jár.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2020. október 10. szombat, 22:56

Találatok: 29054

Az emberek egyharmada szenved szemszárazságtól

Bővebben...Minden harmadik embert érinti a száraz szem betegség, idősebb korban pedig ennél is gyakoribb, főként a nők körében – mondta Dr. Németh János. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának tudományos igazgatóhelyettese hozzátette, hogy a szemfelszínt, a kötőhártyát és a szaruhártyát könnyréteg védi a kiszáradástól, és ez a funkció sérül ezen kórkép során.

Utolsó frissítés: 2018. augusztus 19. vasárnap, 14:57

Találatok: 1010

Hogyan előzzük meg a fülgyulladást a strandon?

Bővebben...Mindenki álma a vízparti nyaralás, de senki sem vágyik arra, hogy egy fülgyulladás, elrontsa a jól megérdemelt szabadságot. Sajnos a gyerekekkel gyakran előfordul, hogy egy kiadós fürdőzés után este a fülüket fájlalják, ezt könnyen megelőzhetjük, de akár gyorsan kezelhetjük is. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze elmondja nekünk, hogyan.

Utolsó frissítés: 2018. július 13. péntek, 13:02

Találatok: 811

Súlyos szövődményeket okozhat az orrpolip, ha nem kezelik időben

Bővebben...A krónikus melléküreg-gyulladások ötödénél alakulhatnak ki orrpolipok, amelyek a tévhitekkel ellentétben nem daganatos, hanem gyulladásos elváltozások, kialakulásukban genetikai és környezeti tényezők is szerepet játszanak – mondja Dr. Fent Zoltán. A Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika egyetemi adjunktusa szerint gyógyszerekkel vagy műtéti úton eredményesen kezelhetők, azonban nagy a kiújulás kockázata, ezért fontos az utókezelés és a kontroll. Az elhanyagolt krónikus melléküreg-gyulladás, akár szemgödör vagy koponyán belüli gyulladást is okozhat, sőt látásvesztéssel is járhat.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. július 06. csütörtök, 18:12

Találatok: 1219

Lássunk tisztán! Ma van a Látás Világnapja

Bővebben...Csak az 50 évesnél idősebb populációban közel 33 ezer vak és 218 ezer látássérült ember él hazánkban. Az esetek többségében azonban nem az ismert szemészeti problémák, a szürkehályog, a zöldhályog vagy egyéb látóhártya-betegségek, hanem a cukorbetegség áll a háttérben. A Nemzeti Programbizottság a Jó Látásért idén a Látás Világnapja alkalmából számos programot szervez, hogy felhívja a figyelmet a látásvesztés megelőzésének és kezelésének fontosságára.

Utolsó frissítés: 2017. január 05. csütörtök, 17:19

Találatok: 1682

Fülzsír-bajok

Bővebben...A fül a hallás és az egyensúlyozás szerve, melyet három különböző méretű üreg alkot: a külső-, a közép-, és a belsőfül. A hallás az egyik legfontosabb érzékelési lehetőségünk. A hang rendszerint levegőrezgések útján éri el a fület. A hallójáraton át bejutva mozgásba hozza a dobhártyát.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 08:55

Találatok: 4308

Néhány kérdésből kiderül, milyen típusú a szédülése

Bővebben...A szédülés gyakori tünet, sokszor mégis nehéz eldönteni, hogy neurológust, fül-orr-gégészt, kardiológust, esetleg szemészt, vagy pszichológust keressünk fel panaszainkkal. A következőkben a szédülés három típusát, a hirtelen, sok esetben ijesztő tünetekkel jelentkező, belső fül eredetű szédüléseket mutatjuk be dr. Fülöp Györgyi fül-orr-gégész, audiológus, a Fül-orr-gége Központ orvosának segítségével.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2016. január 27. szerda, 05:39

Találatok: 5805

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!