Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Jolán napja van. Holnap Olivér napja lesz.
A+ A A-

Előrelépés a Crohn-betegség kezelésében

Előrelépés a Crohn-betegség kezelésébenA gyulladásos bélbetegség új kezelési módjáról a New England Journal of Medicine című folyóiratban olvashatnak az érdeklődők. A tanulmány szerint kombinációs terápiával gyógyítható leghatékonyabban az ismeretlen eredetű kór.

 

Crohn-betegség: új, hatékony módszer

A kutatók szerint az új módszer annyira hatékony, hogy a jövőben felválthatja a korábban használt gyógyszereket. 

A Crohn-betegség autoimmun megbetegedés, melynek során az immunrendszer látszólag ok nélkül támadja az emésztőrendszert. Kialakulásának oka egyelőre ismeretlen, a kezelésben azonban most jelentős előrelépést tett egy amerikai kutatócsoport.

A cikk a reklám után folytatódik

Kétlépcsős kezelés

A kezelés során kétféle gyógyszert is használunk a siker érdekében - mondta Dr. William J. Sandborn. Első lépésként szteroidokat adnak a betegnek, amelyek a fájdalmakat, a lázat és a súlycsökkenést hivatottak megakadályozni. Ha azonban ezek hatástalannak bizonyulnak, elkezdik az azathioprine-nel való kezelést. Ez a szer radikálisan csökkenti az immunrendszer aktivitását, így megszüntetheti az autoimmun betegséget is.

Sandborn szerint korábbi kísérletek során már bebizonyosodott, hogy az azathioprine önmagában nem elég hatékony, szteroidokkal kiegészülve azonban nagyobb sikerrel kecsegtet az alkalmazása. Ugyanakkor egyelőre nem tisztázott, hogy a kezelés mennyire biztonságos - ez a következő egy évben fog kiderülni.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Crohn  betegség  bélbetegség  gyulladás 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!