Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Huba napja van. Holnap István napja lesz.
A+ A A-

Korai kezelés a kulcs a hepatitis-C ellen

Korai kezelés a kulcs a hepatitis-C ellenEgy tanulmány kimutatta, hogy azok a betegek, akik idejekorán, még a fertőzést követő első hónapban részesülnek a hepatitis-C (HCV) elleni kezelésben, azok gyors, többfunkciós immunválaszt építenek ki a HCV ellen, hasonlóan ahhoz, mint amikor a fertőzés spontán eltűnik.

A kísérlet során egy csoport intravénás droghasználót követtek nyomon, akik a HCV-fertőzésnek fokozottan ki vannak téve.

Azt találták, hogy a korai kezelés gyors immunválaszt eredményez, melyet a többszörös, egyidejű antivírus-mediátorok termelése jellemez. Így tehát a korai kezelés helyreállíthatja a HCV elleni immunválaszt, és segíthet a vírusok gyors eltüntetésében. A vírusok elpusztítási módszerének új felfedezése hozzájárulhat új kezelési módok kifejlesztéséhez. 

A HCV fertőzött vérrel terjed. Habár a fertőzöttek egynegyede spontán meggyógyul, kezelés nélkül, a legtöbbüknék a fertőzés megmarad, mely a májzsugorodás és a májrák fő okozója lehet a későbbiekben. Az egyetlen elismert kezelése a HCV-fertőzésnek az interferon alfa. Ez a kezelés viszont csak a krónikus fertőzések felénél hatékony.

A fertőzés korai szakaszában kezelt betegek esetében a gyógyulási arány jóval magasabb, 90% körül mozog.

A kanadai Montreal Egyetem kutatói a Journal of Virologyban jelentették meg eredményeiket.

 

Kapcsolódó kifejezések: HCV  hepatitis 
© Copyright 1993-2018 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!