Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.
A+ A A-

A rossz lehelet fő okai

A rossz lehelet fő okaiMinden negyedik ember szenved a rossz lehelettől, szerencsére a tudósok egyre közelebb kerülnek az okok feltárásához.Közel 200 tudós, fogorvosok, vegyészek, mikrobiológusok, pszichológusok vettek részt a Chicagóban megrendezésre került "Breath Odor Research" (kb. Szájbűz kutatás) nevű konferencián, ahol főleg a kellemetlen lehelet lehetséges okait vitatták meg.

Az ismertetett kutatások mindenre kiterjedtek, a leghatékonyabb szagsemlegesítő anyagoktól - a fahéj jó választás - a mesterséges orrok alkalmazásáig, amelyek különböző betegségek jelenlétét mutatták ki a páciensek leheletéből.

A rossz lehelet leggyakoribb oka a baktériumok jelenléte a szájban

Ezek a baktériumok fehérjéket bontanak, melynek során kéntartalmú vegyületek szabadulnak fel, és ezek okozzák a kellemetlen szagokat. Emellett a szájszárazság, a fogszuvasodás, bizonyos gyógyszerek, akut orrgyulladás és a cukorbetegség is lehetnek a rossz lehelet okozói. A rossz leheletért az esetek 90 százalékában a nyelv felelős, az ugyanis kiváló táptalajt biztosít a baktériumoknak. A legfontosabb a kellemetlen lehelet megelőzésében a jó szájhigiénia. Rendszeres fogmosással, öblögetéssel és a nyelv megtisztításával könnyen elejét vehetjük a rossz lehelet kialakulásának.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Breath Odor Research  lehelet  rossz  szájbűz 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!