Ma Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.
A+ A A-

Refluxbetegség új megvilágításban

Refluxbetegség új megvilágításbanÚj ajánlás jelent meg a refluxbetegség és a nyelőcső egyéb megbetegedésének diagnózisával és kezelésével kapcsolatban a The American Journal of Gastroenterology legújabb számában.  A refluxbetegség lényege, hogy a gyomortartalom visszaáramlik a nyelőcsőbe, maró érzést és fájdalmat okozva ezzel.

"Egyre több terápiarezisztens refluxos beteggel találkoznak a szakorvosok" - mondta Dr. Ikuo Hirano, a cikk szerzője. "A jellegzetes tünetek, mint például a gyomorégés mellett gyakran jelentkezik mellkasi fájdalom, asztma, köhögés.

Egyes szív- és tüdőbetegségek a refluxhoz hasonló tünetekkel járnak. Ez megnehezíti a diagnózist, különösen, ha nem mutathatók ki a nyelőcsövön belül felmaródások" - magyarázta a szakember.


A pontosabb diagnózist néhány új módszer könnyítheti meg, mint például a savasságot elemző pH-mérő lenyelhető kapszula vagy az epesav-refluxot és a nyelőcsövön belüli nyomást mérő eszközök. Ezek azonban még nem érhetők el mindenki számára, segítségükkel azonban a gasztroenterológusok a refluxbetegség új formáit különítették el.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: betegség  fájdalom  gyomor  maró  nyelőcső  reflux 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!