Ma Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
A+ A A-

Egyre gyakoribbak a gyulladásos bélbetegségek

Bővebben...Egyre súlyosabb tünetekkel és egyre korábbi életszakaszban jelentkezik a gyulladásos bélbetegség a hazai lakosság körében. Ezek közül a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás a leggyakoribb, mintegy 45 ezer embert érint.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. augusztus 10. csütörtök, 16:40

Találatok: 1401

Már gyermekeket is érint a Crohn-betegség

Bővebben...A korábban csak felnőtteket érintő, gyógyíthatatlan Crohn-betegség évente már 150 gyermeknél jelentkezik Magyarországon, a fekélyes bélbetegséget valószínűleg a feldolgozott élelmiszerekben lévő adalékanyagok okozzák - mondta Veres Gábor, a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Címkék:

Utolsó frissítés: 2017. március 30. csütörtök, 11:17

Találatok: 1090

Hepatitis Világnap - július 28

Bővebben...A Hepatitisz világnap alkalmából egyre több szó esik a hepatitis vírusokról. Tévhit azonban, hogy ezek a fertőzések csak a távoli egzotikus utazásokra vállalkozókat fenyegetnék csupán. A becslések szerint a Földközi-tenger kagylóinak akár 40 százaléka is hepatitis A vírussal fertőzött lehet, tehát akár már Olaszországban, vagy Horvátországban is nem kívánt kapcsolatba kerülhetünk e kórral.

Utolsó frissítés: 2016. július 29. péntek, 04:54

Találatok: 1441

Beleink tisztasága - kulcs az egészséghez

Bővebben...Egyre több krónikus betegség üti fel a fejét, melyek létrejöttében nagy a szerepe van az emésztési és anyagcsere zavaroknak, ezek pedig súlyosabb megbetegedéseket okozhatnak. Ezek a problémák azonban megelőzhetők, ha figyelünk a beleink tisztaságára és szükség esetén béltisztítást végzünk.

Utolsó frissítés: 2016. augusztus 09. kedd, 07:43

Találatok: 4138

Epekő - hogyan ismerjuk fel, hogyan előzzük meg?

Bővebben...A legtöbb epekő sok éven keresztül, vagy mindvégig tünetmentes marad, főleg, ha nem távozik az epehólyagból.

Utolsó frissítés: 2016. április 21. csütörtök, 05:39

Találatok: 6559

Puffadás, gyomorégés helyett: tippek a jobb emésztésért

Bővebben...A rohanó életvitel, helytelen étkezés, stressz és kevés mozgás miatt sokan küzdenek emésztési panaszokkal. Dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosának segítségével áttekintjük a leggyakoribb problémákat és kezelésükkel kapcsolatban is igyekszünk megoldást kínálni.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 6688

Kávé, dohányzás, stressz – a gyomor ellenségei

Bővebben...Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében. A GERD, vagy közismertebb nevén reflux a gyomor betegsége. Rossz táplálkozási szokások, dohányzás, vagy túlzott mértékű stressz is vezethet a tünetek megjelenéséhez.

Utolsó frissítés: 2015. december 30. szerda, 07:32

Találatok: 6246

© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!