Ma Ivett és Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
A+ A A-

Egyre hatékonyabban tudják gyógyítani az SM-et

Egyre hatékonyabban tudják gyógyítani az SM-etA szklerózis multiplex (SM) gyógyítását célzó kutatások már évtizedek óta folynak – ennek köszönhetően bár lassan, de biztosan haladtak előre a szakemberek, és egyre hatékonyabb segítséget tudtak nyújtani a pácienseknek. A tavalyi év azonban kiugró volt: a tudósok szerint hihetetlenül felgyorsultak a kutatások, és immár egyre nagyobb a remény, hogy egy napon gyógyítható lesz az idegrendszeri betegség.

A tudósok kitartó munkájának eredményeként ugyanis tavaly több olyan gyógyszert is jóváhagytak az illetékes hatóságok, amelyekkel az eddigieknél sokkal hatékonyabban kezelhető az SM. Nicholas LaRocca, az amerikai Nemzeti Szklerózis Multiplex Társaság elnöke szerint a kutatások hihetetlenül felgyorsultak – írja a HealthDay.

Az új gyógyszerek azonban nemcsak hatékonyságukat tekintve úttörők. Eddig ugyanis minden hatóanyagot csakis injekcióban vagy intravénásan tudtak bejuttatni a páciensek szervezetébe – az új készítmények azonban szájon át alkalmazhatóak.

A cikk a reklám után folytatódik

Ami pedig további bizakodásra ad okot, az az, hogy immár egy újabb orális gyógyszer van elbírálás alatt, többet pedig hamarosan bemutatnak majd a hatóságoknak. Az orvosok szerint azért fontos, hogy minél több elérhető terápia létezzen, mert az emberek a különböző hatóanyagokra különbözőképpen reagálnak – így minél több lehetőség áll a rendelkezésükre, annál nagyobb az esély rá, hogy megtalálják a beteg számára leghatékonyabbat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kapcsolódó kifejezések: SM  sclerosis multiplex  szklerózis multiplex 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!