Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.
A+ A A-

Új irányelvek a depresszió gyógyításában

Új irányelvek a depresszió gyógyításábanTíz évvel ezelőtt frissítették utoljára azokat az iránymutatásokat, amelyek meghatározzák, hogy az orvosok milyen szempontok alapján kezeljék a súlyos depresszióban szenvedő embereket. A múlt héten azonban az Amerikai Pszichiátriai Társaság korszerűsítette a szabályzatot.

A korszerűsített iránymutatások között szerepel többek között, hogy melyik készítményt hogyan kell alkalmazni, és melyik páciensnek érdemes felírni. Ezen kívül szorgalmazzák a beszélgetős terápiákat, a testmozgást, mint gyógymódot, és olyan alternatív terápiák alkalmazását, amelyek segítségével az orvosok személyre szabott kezeléseket alakíthatnak ki – írja a WebMD.

Mielőtt az irányelvek életbe léptek volna, egy független bizottság értékelte őket, amely olyan emberekből állt, akiknek a gyógyszeriparban semmiféle érdekeltségük nincsen. Így elfogulatlanul mondhatták el a véleményüket – mondta dr. Joel Yager.

A cikk a reklám után folytatódik

A végleges változat azoknak a módszereknek az érvényesítése és hitelesítése, amelyekkel bizonyítottan hatékonyan kezelhető a depresszió, és megállják a helyüket a modern orvostudományban is.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: depresszió 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!