Ma Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
A+ A A-

Az Alzheimer-kór megelőzhető!

Az Alzheimer-kór megelőzhető!Az időseket sújtó egyik legkomolyabb elváltozás az Alzheimer-kór, ami a mentális képességek folyamatos leépülésével jár. A betegség azonban megelőzhető, pár egyszerű módszerrel.

Az amerikai Alzheimer Szövetség idén Honoluluban tartotta rendes évi tudományos összejövetelét, amelyen három tanulmány ismertetése jelentette a legnagyobb horderejű eseményt.

Rendszeres testmozgás

Az elsőt a bostoni Brigham kórház munkatársai végezték, 1200 idős ember 20 éven keresztüli megfigyelésével. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál az öregeknél, akik rendszeres testmozgást végeztek, az átlaghoz képest mintegy 40 százalékkal csökkent az esélye a demencia kialakulásának.

A cikk a reklám után folytatódik

Alzheimer megelőzés és teafogyasztás

A második munkát Lenore Arab, a Kalifornia Egyetem kutatója jegyzi, akinek sikerült kiderítenie, hogy az Alzheimer-kór megelőzésében a teafogyasztásnak rendkívül fontos szerepe van. A rendszeresen teát iszogató idősek esélye a kórra nagyjából 37 százalékkal volt alacsonyabb, mint átlagos társaiké. Az adatokat 14 éves megfigyelés során nyerték ki az igen nagy számú, mintegy 4800 főt számláló mintából.

D-vitamin hiány elkerülése

A harmadik tanulmány összefüggést talált a D-vitamin, és a Alzheimer-kór kialakulása között. A munkát a brit Exeter egyetem szakértői végezték, és arra jutottak, hogy azoknál, akik D-vitamin hiányban szenvednek mintegy 42 százalékkal valószínűbb, hogy kialakul a folyamatos leépülés.

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Alzheimer megelőzése  Alzheimer-kór  demencia 
© Copyright 1993-2020 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!