Dr.Info - Egészség és Életmódmagazin

Cikkek
Betegségek
Receptek
Intézmények
Közösség
Ma Árpád és Árpádina napja van. Holnap Gabriella napja lesz.
A+ A A-

Új irányelvek az Alzheimer-kór diagnosztizálásában

Új irányelvek az Alzheimer-kór diagnosztizálásábanNemrég mutatták be a világ legnevesebb Alzheimer-kór szakértőinek azt a tervezetet, amelyben az orvosok 25 év után először javasolnak új módszereket a betegség diagnosztizálására. A kutatók szerint ugyanis azok az irányelvek, amelyeket 1984-ben dolgoztak ki, már elavultak, hiszen a kórral kapcsolatos ismeretek azóta rengeteget bővültek.

Alzheimer-kór: korábban és egyszerűbben lehet diagnosztizálni

A változtatások elkerülhetetlenek, hiszen az Alzheimer-kórral kapcsolatos ismereteink folyamatosan változnak. Egyre többet tudunk arról, hogyan alakul ki, milyen gyorsan fejlődik, és hogy hogyan befolyásolja a beteg viselkedését - ez pedig azt jelenti, hogy korábban és egyszerűbben diagnosztizálni lehet, mint 25 évvel ezelőtt – mondta dr. Martin Goldstein.

A kutatók szerint a legfontosabb ok, amiért változtatni kell a módszereken, az az, hogy a legújabb ismeretek szerint a betegség sokkal hamarabb kialakul annál, mint hogy megjelennének az első tünetek.

A cikk a reklám után folytatódik

Az új tesztek az eddig is kulcsfontosságú biológiai jelzőanyagok vizsgálatát forradalmasítanák

A szakértők ugyanis meg vannak győződve arról, hogy immár olyan anyagok is rendelkezésükre állnak, amelyekkel a tünetek megjelenése előtt is felfedezhetik az Alzheimer-kórt – írja a HealthDay.

Forrás: OrientPress Hírügynökség / Kép: sxc.hu

Címkék:
Kapcsolódó kifejezések: Alzheimer-kór  diagnosztika 
© Copyright 1993-2019 Dr.Info All Rights Reserved! / Minden jog fenntartva!